Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/3368
Title: Розрахунок основних технологічних параметрів м’ясорізальних вовчків
Authors: Батраченко, Олександр Вікторович
Keywords: вовчок;продуктивність
Issue Date: 2007
Publisher: Вісник Черкаського державного технологічного університету
Abstract: Можна виділити такі головні відмінності розробленої методики від існуючих: 1) продуктивність вовчка та характеристики подрібнювальної дії визначаються не через продуктивність, а окремо визначається продуктивність машини у перерахунку на кількість переробленої сировини, а в якості додаткової характеристики вводиться поняття теоретичного ступеня подрібнення; 2) розрахунок продуктивності проводиться не за пропускною здатністю шнекового механізму і не за різальною здатністю різального механізму, а за пропускною здатністю різального механізму; 3) при визначенні площі живого перерізу решітки враховується її зменшення на величину фронтальної проекції ножа з яким вона контактує, що дає більш високу точність розрахунків; 4) при визначенні площі живого перерізу решітки через коефіцієнт φ враховується площа центрального отвору решітки, що дає більш високу точність розрахунків; 5) визначення зовнішнього та внутрішнього діаметрів шнеку при розрахунку основних технологічних параметрів вовчка не проводиться, вони розраховуються по прийнятому значенню площі живого перерізу вихідної решітки на наступних етапах проектування машини; 6) при визначенні теоретичного ступеня подрібнення враховується зменшення швидкості поступального руху сировини внаслідок негативного впливу фронтальних проекцій лез ножа. Точність розрахунків за розробленою методикою може бути на 20-45% вищою чим за раніше відомими.
URI: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/3368
Issue: 3-4
First Page: 134
End Page: 139
Appears in Collections:Наукові публікації викладачів (ФКТМД)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Розрахунок параметрів вовчків.pdf231.84 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.