Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/375
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКузебна, Владислава Валеріївна-
dc.contributor.authorГречуха, Леся Олександрівна-
dc.date.accessioned2019-05-08T05:18:58Z-
dc.date.available2019-05-08T05:18:58Z-
dc.date.issued2016-05-13-
dc.identifier.urihttp://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/375-
dc.description.abstractУ статті Гречухи Л.О. і Кузебної В.В. «Текст кулінарного рецепта як лінгвовізуальний феномен» здійснено спробу проаналізувати лінгвовізуальні особливості тексту кулінарного рецепта. Задля успішної реалізації поставленої мети, було проаналізовано наукові праці тих авторів (Н. Алефіренко, М. Бахтін, П. Буркова, І. Гальперін, Ю. Лотман, К. Брінкер, Х. Блінц), які всебічно досліджують поняття «текст», а також проблеми, пов’язані з його функціонуванням. Автори статті зазначають, що звернення до текстів кулінарних рецептів з метою їх вивчення є актуальною тенденцією у сучасному мовознавстві, тож наукова увага зосереджується на провідній ролі вербальних та допоміжній роль невербальних компонентів у креолізованому тексті рецепта.uk_UA
dc.description.abstractВ статье Гречухи Л.А. и Кузебной В.В. «Текст кулинарного рецепта как лингвовизуальный феномен» проводится исследование и анализ лингвовизуальных особенностей текста кулинарного рецепта. Для успешной реализации поставленной задачи, авторы статьи обращаются к работам Н. Алефиренко, М. Бахтина, П. Бурковой, И. Гальперина, которые многоаспектно исследуют понятие «текст», а также проблемы его функционирования. Авторы статьи утверждают, что обращение к текстам кулинарных рецептов является актуальной тенденцией в современной лингвистике, вследствие чего поле научного интереса сосредоточено на ведущей роли вербальных и вспомогательной роли невербальных компонентов в креолизованном тексте рецепта.uk_UA
dc.description.abstractThe article by Hrechukha L.O. and Kuzebna V.V. «Text of Recipe as Linguistic and Visual Phenomenon» deals with the problem of linguistic and visual peculiarities of recipe text. The works of such leading scientists as N. Alephirenko, M. Bakhtin, P. Burkova serve the theoretical background of our study. The topicality of the given paper is to investigate the specific features of recipe text making a scientific emphasis on such important issues as verbal and non-verbal components.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНаукові записки міжнародного гуманітарного університетуuk_UA
dc.subjectтекстuk_UA
dc.subjectкулінарний рецептuk_UA
dc.subjectкреолізований текстuk_UA
dc.subjectвербальний/невербальний компонентuk_UA
dc.subjectлінгвовізуальний феноменuk_UA
dc.subjectтекстuk_UA
dc.subjectкулинарный рецептuk_UA
dc.subjectкреолизованный текстuk_UA
dc.subjectвербаоьный/невербальный компонентuk_UA
dc.subjectлингвовизуальный феноменuk_UA
dc.subjecttextuk_UA
dc.subjectrecipeuk_UA
dc.subjectcreolizationuk_UA
dc.subjectverbal/non-verbal componentuk_UA
dc.subjectlinguisticuk_UA
dc.subjectvisual phenomenonuk_UA
dc.titleТекст кулінарного рецепта як лінгвовізуальний феноменuk_UA
dc.title.alternativeText of Recipe as Linguistic and Visual Phenomenonuk_UA
dc.title.alternativeТекст кулинарного рецепта как лингвовизуальный феноменuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
dc.citation.issue25uk_UA
dc.citation.spage257uk_UA
dc.citation.epage261uk_UA
Appears in Collections:Наукові публікації викладачів (ФГТ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Збірка наукових праць.pdfНаукові записки Міжнародного гуманітарного університету : [збірник]. – Одеса : Фенікс, 2016. – Вип. 25. – 316 с.4.5 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.