Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/415
Назва: Оцінка стану якості поверхневих вод в районі розміщення полів фільтрації виробництва лимонної кислоти
Інші назви: Assessment of surface water quality in the area of location of infiltration fields production of citric acid
Автори: Єгорова, Оксана В'ячеславівна
Ключові слова: поля фільтрації;поверхневі води;забруднюючі речовини;оцінка якості води
Дата публікації: 14-лют-2017
Видавництво: Вісник Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського
Короткий огляд (реферат): У процесі виробництва утворюються стічні води, що розрізняються за своїми фізичними властивостями, хімічним складом та ступенем забрудненості. Незважаючи на всі заходи і методи, котрі застосовуються для очищення стічних вод, забруднювачі продовжують надходити у водні об’єкти України та всього світу. Основними джерелами забруднення водойм є промислові та харчові підприємства. Вплив виробничих відходів підприємств харчової промисловості на стан якості поверхневих вод було досліджено на прикладі ППО ВАТ «Смілянський цукровий комбінат» та річки Сріблянка. В роботі виконано аналіз якості води р. Сріблянка за відповідністю до ГДКрг та за коефіцієнтом забрудненості води. Встановлено, що пріоритетними забруднювачами є амонійний та нітритний іон. Вміст розчинного кисню значно нижчий допустимих показників. За коефіцієнтом забрудненості води р. Сріблянка характеризується як «помірно забруднена». Спостерігається тенденція до зростання коефіцієнта забрудненості, що зумовлено сукупною дією техногенних і природних чинників.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/415
ISSN: 1995-0519
2072-8263
Том: 1/2017 (102)
Початкова сторінка: 135
Кінцева сторінка: 140
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації викладачів (БФ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2017_1_135-140_1-2017.pdf452.79 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищено авторським правом, усі права збережено.