Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/680
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorСолодовнік, Тетяна Володимирівна-
dc.contributor.authorКуриленко, Юлія Миколаївна-
dc.contributor.authorЄгорова, Оксана В'ячеславівна-
dc.date.accessioned2019-06-19T12:46:08Z-
dc.date.available2019-06-19T12:46:08Z-
dc.date.issued2017-05-10-
dc.identifier.urihttp://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/680-
dc.description.abstractПлівка містить натрію альгінат, хітозан, воду, 3 % ацетатну кислоту, гліцерин та розчин крохмалю. Формувальні розчини готували розчиненням хітозану в 3 % розчині ацетатної кислоти при перемішуванні на магнітній мішалці впродовж 15 хвилин і 3 % водний розчин натрію альгінату при перемішуванні на магнітній мішалці впродовж 30 хвилин. Для того, щоб плівка була пластичною після перемішування, до однорідного розчину хітозану додають 2 см3 пластифікатора - гліцерину, а для надання міцності додають структуроутворювач - 5 см3 3 % розчину крохмалю. Формування плівок здійснюють в чашках Петрі нашаруванням ацетатного розчину хітозану на водний розчин натрію альгінату, виготовляють "сендвічні" плівки. Плівки висушують в температурному інтервалі від 120 °C до 140 °C впродовж 3-4 годин. Отримують однорідну біорозчинну плівку без недоліків структури, близькою за гомогенністю, пластичністю та міцністю до пакувальної поліетиленової плівки побутового призначення, а також спрощують процес виготовлення плівки та покращують її фізико-хімічні характеристики.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectплівкиuk_UA
dc.subjectхітозанuk_UA
dc.subjectальгінат натріюuk_UA
dc.titleСПОСІБ ОТРИМАННЯ БІОСУМІСНОЇ ПЛІВКИ НА ОСНОВІ ХІТОЗАНУ ТА НАТРІЮ АЛЬГІНАТУuk_UA
dc.typePatentuk_UA
dc.identifier.patent116066uk_UA
dc.coverage.placenameУкраїнаuk_UA
Appears in Collections:Наукові публікації викладачів (ФХТСО)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
плівки альгінат хітозан.pdf193.46 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.