Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/104
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Шевченко, Наталія Вікторівна | - |
dc.date.accessioned | 2019-04-12T04:01:02Z | - |
dc.date.available | 2019-04-12T04:01:02Z | - |
dc.date.issued | 2014 | - |
dc.identifier.other | DOI: https://doi.org/10.24025/2306-4420.1.38.2015.84588 | - |
dc.identifier.uri | http://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/104 | - |
dc.description.abstract | У статті розглянуто проблему відсутності єдиної системи інформаційного забезпечення дослідження ринків продовольчої сфери, ефективних маркетингових служб в управлінських структурах, що є стримуючим фактором розвитку галузей продовольчого забезпечення регіону. Виділено ряд заходів, доцільних з точки зору створення цілісної системи інформування і орієнтування господарюючих суб’єктів, а також системи інформаційно-методичного забезпечення процесу регулювання продовольчого ринку. Запропоновано загальну схему інформаційного забезпечення дослідження системи продовольчого ринку регіону з виділенням таких блоків: аналіз і оцінювання кон’юнктури галузевого ринку продовольчих товарів; аналіз і оцінювання структури галузевого ринку продовольчих товарів; аналіз і оцінювання результативності галузевих ринків продовольства. Визначено характерні особливості кожного виділеного блоку як окремої інформаційної системи. Виділено основні етапи здійснення кон’юнктурного аналізу продовольчого ринку з поетапним групуванням показників оцінювання окремих блоків вивчення кон’юнктури регіонального ринку продовольчих товарів. Розглянуто специфічні особливості функціонування ринку продовольчих товарів, які обумовлюють труднощі створення інформаційно-методичної бази для реалізації аналітичної роботи етапу аналізу і оцінювання результативності галузевого ринку. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки | uk_UA |
dc.subject | інформаційна система | uk_UA |
dc.subject | продовольчий ринок | uk_UA |
dc.subject | інформаційне забезпечення | uk_UA |
dc.subject | структура товарного продовольчого ринку | uk_UA |
dc.subject | кон’юнктурний аналіз | uk_UA |
dc.title | СИСТЕМНА МЕТОДИКА ІНФОРМАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДОСЛІДЖЕННЯ РИНКІВ ПРОДОВОЛЬЧОЇ СФЕРИ | uk_UA |
dc.title.alternative | SYSTEM METHOD OF INFORMATION SUPPORT OF THE RESEARCH OF FOOD SPHERE MARKETS | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
dc.citation.volume | 1 | uk_UA |
dc.citation.issue | 38 | uk_UA |
dc.citation.spage | 68 | uk_UA |
dc.citation.epage | 74 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації викладачів (ФЕУ) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
ЧДТУ_2014.pdf | 245.16 kB | Adobe PDF | ![]() Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищено авторським правом, усі права збережено.