Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/3323
Название: Чисельне моделювання подачі м'ясної сировини шнеком вовчка
Другие названия: Features of feeding of meat in the last turn of the screw of meat grinder
Авторы: Осипенко, Василь Іванович
Батраченко, Олександр Вікторович
Філімонова, Надія Вікторівна
Ключевые слова: м'ясорізальний вовчок;шнек;м'ясо;подача;особливості;screw;meat;feed;features;meat grinders
Дата публикации: 2017
Издательство: Вісник Хмельницького національного університету. Серія: Технічні науки
Краткий осмотр (реферат): В існуючих конструкціях вовчків наявний резерв підвищення питомої продуктивності. Сировина в кожний момент часу шнеком вовчка подається не по всій площі решітки різального вузла, а лише в межах певного сектору, з кутом менша за 180º. В роботі наведено результати чисельного моделювання гідродинаміки м'ясної сировини при її подачі шнеком вовчка. Встановлено, що тиск в сировині при її русі від бункера вовчка до різального вузла зростає нелінійно, ближчим відстаням до різального вузла відповідають вищі значення тиску в сировині. Шнекам із меншим кутом підйому витків (4–7º) властиві більші максимальні значення відносної деформації сировини в зоні перед різальним вузлом та вищі середні значення відносної деформації, які виміряні в площині,перпендикулярній до вісі шнеку. Результати моделювання підтверджують наявність достатньо обмеженого сектору інтенсивної подачі сировини останнім витком шнеку. Розроблену математичну модель вовчка можна використовувати при обґрунтуванні конструктивних параметрів шнеків на етапі їх проектування.
In existing designs of meat grinders available for improvement in specific productivity. Raw materials at each time point by the screw of meat grinder is not over the entire area of the lattice cutting node, but only within a specific sector with angle less than 180º. The paper presents the results of numerical simulation of hydrodynamics of raw meat in its submission a screw of meat grinder. Found that the pressure in the raw material during its movement from the hopper to the meat grinder of the cutting unit is non­linear, closer distances to the cutting unit correspond to higher pressures in raw materials. Cinecam with a smaller angle of rise of turns (4­7º) are characterized by large maximum values of relative deformations of raw materials in the area in front of the cutting unit and the highest average values of relative deformation, measured in the plane perpendicular to the axis of the screw. The simulation results confirm the presence of a fairly limited sector of intensive feed last turn of the screw. The mathematical model of the gyroscope can be used for substantiation of the design parameters of the auger at the design stage.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/3323
ISSN: 2307-5732
Том: 249
Выпуск: 3
Первая страница: 73
Последняя страница: 76
Располагается в коллекциях:Наукові публікації викладачів (ФКТМД)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
(249) 2017-3-tск.pdf961.59 kBAdobe PDFЭскиз
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.