Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/4897
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorОнопрієнко, Олександр Васильович-
dc.contributor.authorОнопрієнко, Ольга Миколаївна-
dc.date.accessioned2024-06-03T09:47:58Z-
dc.date.available2024-06-03T09:47:58Z-
dc.date.issued2023-11-02-
dc.identifier.urihttps://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/4897-
dc.description.abstractАмериканські дослідники та медики наводять 59 причин, за яких надмірне вживання рафінованого цукру є шкідливим для здоров'я. Основні з них полягають у здатності цукру знижувати імунітет, викликати порушення мінерального обміну, сприяти підвищенню рівня тригліцеридів, знижувати концентрацію ліпопротеїдів високої густини, збільшувати рівень глюкози та інсуліну, викликати дефіцит мікроелементів хрому та міді, порушувати всмоктування кальцію й магнію, прискорювати передчасне старіння, сприяти розвитку алкоголізму та діабету, викликати ожиріння та харчову алергію, провокувати розвиток атеросклерозу, знижувати функціональну активність ферментів тощо.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherІнтеграційні та інноваційні напрями розвитку харчової індустрії: матеріали сьомої міжнародної науково-практичної конференції, Черкаси, ЧДТУ, 2-3 листопада 2023 року: у 2-х томах. Т.1uk_UA
dc.subjectцукорuk_UA
dc.subjectімунітетuk_UA
dc.subjectздоров'яuk_UA
dc.subjectмінеральний обмінuk_UA
dc.titleХарчові продукти,які не використовуються в дієтологіїuk_UA
dc.typePublication in Conference Proceedingsuk_UA
dc.citation.spage93uk_UA
dc.citation.epage96uk_UA
Appears in Collections:Наукові публікації викладачів (ФХТСО)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
93-96.pdf1.32 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.