Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/4897
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Онопрієнко, Олександр Васильович | - |
dc.contributor.author | Онопрієнко, Ольга Миколаївна | - |
dc.date.accessioned | 2024-06-03T09:47:58Z | - |
dc.date.available | 2024-06-03T09:47:58Z | - |
dc.date.issued | 2023-11-02 | - |
dc.identifier.uri | https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/4897 | - |
dc.description.abstract | Американські дослідники та медики наводять 59 причин, за яких надмірне вживання рафінованого цукру є шкідливим для здоров'я. Основні з них полягають у здатності цукру знижувати імунітет, викликати порушення мінерального обміну, сприяти підвищенню рівня тригліцеридів, знижувати концентрацію ліпопротеїдів високої густини, збільшувати рівень глюкози та інсуліну, викликати дефіцит мікроелементів хрому та міді, порушувати всмоктування кальцію й магнію, прискорювати передчасне старіння, сприяти розвитку алкоголізму та діабету, викликати ожиріння та харчову алергію, провокувати розвиток атеросклерозу, знижувати функціональну активність ферментів тощо. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Інтеграційні та інноваційні напрями розвитку харчової індустрії: матеріали сьомої міжнародної науково-практичної конференції, Черкаси, ЧДТУ, 2-3 листопада 2023 року: у 2-х томах. Т.1 | uk_UA |
dc.subject | цукор | uk_UA |
dc.subject | імунітет | uk_UA |
dc.subject | здоров'я | uk_UA |
dc.subject | мінеральний обмін | uk_UA |
dc.title | Харчові продукти,які не використовуються в дієтології | uk_UA |
dc.type | Publication in Conference Proceedings | uk_UA |
dc.citation.spage | 93 | uk_UA |
dc.citation.epage | 96 | uk_UA |
Appears in Collections: | Наукові публікації викладачів (ФХТСО) |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.