Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/4923
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorМагльована, Тетяна Вячеславівна-
dc.contributor.authorВащенко, Поліна Романівна-
dc.date.accessioned2024-07-17T16:22:11Z-
dc.date.available2024-07-17T16:22:11Z-
dc.date.issued2024-06-
dc.identifier.urihttps://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/4923-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота бакалавра: 66 с., 12 рисунків, 10 таблиць, 22 джерела, мультимедійна презентація. Метою даної роботи було визначення якості й безпечності сиру на молочній основі й з комбінованим складом сировини, що реалізується в торгівельних мережах міста Черкаси. Для виконання поставленої мети необхідно було виконати наступні завдання: дослідити сучасний стан та перспективи розвитку ринку сирів в Україні; проаналізувати законодавчо-нормативну базу щодо безпечності та якості сирів в Україні та світі; розглянути фактори формування споживних властивостей сирів; провести органолептичне (колір, запах, смак, консистенція) дослідження зразків плавлених та сичужних сирів; визначити фізико-хімічні показники (масову частку жиру, кислотність, рН, титровану кислотність, масову частку жиру (%), масову частку жиру в сухій речовині (%) та масову частку вологи сичужних сирів) якості плавлених та сичужних сирів. Об’єктом дослідження є плавлені та сичужні сири провідних торговельних марок. Предметом дослідження виступали органолептичні та фізико – хімічні показники якості та безпечності сирів, ринок та конкурентоспроможність. В роботі розглянуто основні споживчі властивості сиру, проведено огляд ринку сирних продуктів в Україні, розглянуто фактори формування споживних властивостей сирів; проведено експерту оцінку сиру вітчизняного та імпортного виробництва.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectЯКІСТЬuk_UA
dc.subjectСИРuk_UA
dc.subjectБЕЗПЕЧНІСТЬuk_UA
dc.subjectМОЛОЧНА ПРОДУКЦІЯuk_UA
dc.subjectОРГАНОЛЕПТИЧНІ ПОКАЗНИКИ,uk_UA
dc.subjectФІЗИКО-ХІМІЧНІ ПОКАЗНИКИuk_UA
dc.titleЕкологічні дослідження впливу техногенного фактору на якість сирних продуктівuk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
Appears in Collections:101 Екологія (Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природо-користування)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ващенко П._ПЗ.pdf
  Restricted Access
2.54 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.