Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5509
Title: | Проект пивзаводу (варильний цех з енергозберігаючими технологіями) |
Authors: | Осипенкова, Ірина Іванівна Коденець, Віталій |
Keywords: | солод;охмелення |
Issue Date: | 29-Jun-2023 |
Abstract: | Кваліфікаційна робота бакалавра: 96 с; 1 рис,; 32 табл,; 26 джерел, 3 креслення; 2 плакати. Мета роботи: спроектувати варильний цех пивоварного заводу з енергозберігаючими технологіями В кваліфікаційній роботі бакалавра розроблено схему варильного цеху пивоварного заводу з впровадженням енергозберігаючої технології. Зроблено продуктовий розрахунок 4-х видів пива, а саме: «Подвійне золото», «Львівське», «Ювілейне», «Стом´яне». Підібрано технологічне обладнання. Обґрунтовано вибір енергозберігаючої колонки. Економія первинної енергії в порівнянні з традиційним кип'ятінням без повторного використання теплоти складає: - для кип'ятіння при низькому надлишковому тиску близько 40-50%; - для кип'ятіння при низькому надлишковому тиску з накопичувачем енергії близько 60-70%. Техніко-економічні розрахунки довели доцільність даного проекту і отримані наступні економічні показники: Повна собівартість виробленої продукції «Подвійне золото» - 206,63 Тис. грн., «Львівське»- 209,92 тис.грн., «Ювілейне» - 207,4 тис.грн., «Стом´яне» - 223,14 тис.грн., термін окупності – 1,4 роки, рентабельність: «Подвійне золото» - 20,7%., «Львівське»- 21,4%., «Ювілейне» - 20,6%., «Стом´яне» - 24% |
URI: | https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5509 |
Appears in Collections: | 181 Харчові технології (Харчові технології та інженерія) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Коденець.pdf Restricted Access | 16.14 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.