Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5510
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorБатраченко, Олександр Вікторович-
dc.contributor.authorКаращук, Ліна Станіславівна-
dc.date.accessioned2025-03-16T17:14:27Z-
dc.date.available2025-03-16T17:14:27Z-
dc.date.issued2023-06-29-
dc.identifier.urihttps://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5510-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота бакалавра: 92с.; 5рис.; 24табл.; 22джерел.; 3 креслень.; 2 плакат. Мета проекту: Проект спиртового заводу (цех культивування дріжджів та зброджування сусла, сировина – кукурудза, продуктивність 8000 дал/добу) В даній роботі наведено науково-теоретичне обґрунтування процесу бродіння. Розглянуто технологічну схему зброджування сусла з крохмалевмісної сировини періодичним способом. Наведено характеристику сировини, напівпродуктів і продуктів. Проведено розрахунок продуктів і тепловий баланс. В кваліфікаційній роботі бакалавра для зброджування крохмалевмісного сусла запропоновано новий штам дріжджів ДТ-05М селекції HB ТОВ «Інтермаш». Дріжджі цих штамів термотолерантні, тобто у випадку підвищення температури зброджуваного сусла до 36...38°С зберігають високу бродильну активність. В роботі прийнята безперервна технологічна схема зброджування сусла з попередньою електрохімічною обробкою поживних середовищ для дріжджів. В проекті передбачено використання сусла після електрохімічної обробки, для розвитку виробничих дріжджів. При використанні безперервного зброджування сусла із крохмалевмісної сировини вихід спирту збільшується на 0,33 дал/т умовного крохмалю у порівнянні з періодичним способом бродіння. Збільшується спиртозйом з 1 м3 бродильних апаратів - 2,3 дал/м3 -добу у порівнянні з 2,0 дал/м3 -добу при періодичному бродінні, тобто збільшується продуктивність бродильного відділення.Для збагачення барди мінеральними поживними речовинами в оброблену до pH 3,5 барду додають карбамід і ортофосфорну кислоту в кількості 0,1 % до переробленого зерна. Виробничі дріжджі, вирощені на такому поживному середовищі, мали 160-185 млн./мл дріжджових клітин. Розроблено заходи з охорони праці. Проведено техніко-економічні розрахунки, рентабельність підприємства склала – 26%, собівартість – 599,1 грн/кг, термін окупності – 4,4 рокиuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectбродінняuk_UA
dc.subjectдріжджіuk_UA
dc.titleПроект спиртового заводу (цех культивування дріжджів та зброджування сусла, сировина – кукурудза, продуктивність 8000 дал/добу)uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
Appears in Collections:181 Харчові технології (Харчові технології та інженерія)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Каращук.pdf
  Restricted Access
17.3 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.