Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5559
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorБондарчук, Зоя Вікторівна-
dc.contributor.authorФесенко, Володимир Віталійович-
dc.date.accessioned2025-04-11T19:55:00Z-
dc.date.available2025-04-11T19:55:00Z-
dc.date.issued2023-06-29-
dc.identifier.urihttps://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5559-
dc.description.abstractВиробництво безалкогольних напоїв і квасу - галузь бродильної промисловості, що швидко розвивається. Напої людина споживає протягом усього свого життя, віддаючи перевагу тому чи іншому з них залежно від свого смаку, від ставлення до свого здоров'я, від національної традиції, від сучасної моди. Останніми роками виробництво безалкогольних напоїв в Україні розвивається досить високими темпами (більше 10% на рік). У 2020 р. воно становило понад 415 млн дал. Основний сегмент складають дешеві напої на ароматизаторах та цукрозамінниках. У Західній Європі та США зростання виробництва безалкогольних напоїв становить 3% на рік, в основному за рахунок виробництва спортивних та енергетичних напоїв та розливу бутильованої питної води. В останні роки все більша увага приділяється виробництву напоїв, які містять біологічно активні речовини. Асортимент таких напоїв постійно розширюється як за рахунок розробки нових технологій, так і за рахунок використання старовинних рецептів. Прикладом таких напоїв є напої на основі нових штамів молочнокислих бактерій та дріжджів, а також додавання нетрадиційної сировини. Такі напої володіють певною харчовою і біологічною цінністю, завдяки наявності в їх складі вуглеводів, протеїнів, вітамінів, ферментів, мікро- і макроелементів та інших біологічно активних речовин. Прянощі і трави, що входять до складу напоїв, не тільки покращують їх сенсорний профіль, але і сприяють збільшенню термінів їх придатності. Крім того прянощі і трави роблять позитивний вплив на фізіологічний і психологічний настрій організму, обмінні та іммуні функції в організмі, а також підвищують антиоксидантні властивості продукту.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectнапоїuk_UA
dc.subjectферментаціяuk_UA
dc.titleПроект реконструкції заводу безалкогольних напоїв (цех виробництва ферментованих напоїв)uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
Розташовується у зібраннях:181 Харчові технології (Харчові технології та інженерія)

Файли цього матеріалу:
Немає файлів, що асоціюються з цим матеріалом.


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищено авторським правом, усі права збережено.