Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/3601
Назва: Ініціалізація та концепція проектування підприємств готельного бізнесу в Кіровоградському регіоні
Інші назви: Initialization and Concept of Design of Hotel Business Enterprises in Kirovohrad Region
Автори: Гуцалюк, Олексій Миколайович
Якушева, Оксана Вікторівна
Сушко, Наталія Валеріївна
Ключові слова: готельний бізнес;сфера обслуговування;туризм;конкурентоспроможність;проектування;hotel and restaurant economy;service sphere;tourism;competitiveness;design
Дата публікації: 2020
Видавництво: Вісник Східноєвропейського університету економіки і менеджменту. Серія: Економіка і менеджмент
Короткий огляд (реферат): В статті розглянуто готельний бізнес як основну складову туристичної індустрії, досліджено теоретичні аспекти та розробки нового проекту закладу готельно-ресторанного господарства у місті Кропивницький. Розглянуто конкурентні профілі підприємств готельно-ресторанного господарства міста та визначена оцінка кожного з них, також подана характеристика закладів ресторанного господарства. Сформовано концепцію еко-готелю «Oster», визначено його основні особливості, дизайн, асортимент послуг тощо.
Objective. The hotel business is the main component of the tourism industry in terms of material and financial resources. Therefore, the urgency of the problem lies in the very rapid growth of demand for services of hotels and restaurants, namely for facilities made in the nearest comfortable for potential consumers, so the procedure of initialization, market research, and the very concept of hotel and restaurant will be relevant. appropriate.. Methods. Require more detailed and reasoned consideration of the development and conduct of all necessary calculations of services to be provided by the hotel, development of proposals for interior design of eco-hotel being designed, determination of engineering and construction solutions of the projected hotel, etc., development and definition of organizational structure , calculations for hotel staff, work planning for the next 5 years on the main economic indicators of the projected hotel. The aim of the article is to study the theoretical aspects and develop a new project of hotel and restaurant facilities in Kropyvnytskyi, Kirovohrad region, which will meet all standards of customer service, standards inherent in mini-hotels, established sanitary and hygienic rules, product quality requirements and service level. , and will be competitive in the market of hotel and restaurant services of the city where it should be designed. Results. Thus, after conducting the necessary analysis and calculations of services to be provided by the hotel, developed proposals for the interior design of the eco-hotel, identified the main engineering solutions of the hotel and more. Due to its unique location, as well as the interior, the hotel "Oster" will be perfect for a romantic weekend, family holidays, small weddings, as the banquet hall will be designed for 50 seats. The cozy rooms of the Oster minihotel will be decorated exclusively with natural materials. All rooms will be equipped with natural cosmetics, linen and cotton bed linen and will be cleaned only with organic products that will be safe for the environment.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/3601
ISSN: 2078-1628
Випуск: 1(28)
Початкова сторінка: 168
Кінцева сторінка: 179
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації викладачів (ФЕУ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Visnyk печать_репозиторий.pdf734.42 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищено авторським правом, усі права збережено.