Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/4656
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorТимошенко, О.В.-
dc.contributor.authorТрембовецька, Руслана Володимирівна-
dc.contributor.authorТичков, Володимир Володимирович-
dc.contributor.authorГальченко, Володимир Якович-
dc.date.accessioned2024-01-08T09:59:36Z-
dc.date.available2024-01-08T09:59:36Z-
dc.date.issued2023-09-
dc.identifier.urihttps://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/4656-
dc.description.abstractThe dependence of vapor elasticity of sucrose solutions on concentration and temperature is described with high accuracy. The improved formulas for determining the physical and chemical properties of pure and production sugar solutions have errors close to or less than the errors of experimental data, cover the range of temperature, concentration and purity of solutions typical for sugar beet production and provide the possibility of calculating these characteristics on computers. Nonlinear, probabilistic mathematical models of the rate of dissolution and growth of sugar crystals have been improved. Their application for optimization of the process of yellow sugar production is shown. A mathematical model of the process of obtaining yellow sugar by functional change of utfel temperature is developed.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherДатчики, прилади та системи – 2023: збірник праць Х Міжнародної науково-технічної конференції, присвяченої пам'яті професора Шарапова В.М., Черкаси, вересень 2023 рокуuk_UA
dc.subjectutfeluk_UA
dc.subjectmathematical modeluk_UA
dc.subjectyellow sugaruk_UA
dc.titleВдосконалення автоматизованої системи охолодження утфеля у виробництві цукруuk_UA
dc.typePublication in Conference Proceedingsuk_UA
dc.citation.spage88uk_UA
dc.citation.epage89uk_UA
Appears in Collections:Наукові публікації викладачів (ФЕТР)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Збірник матеріалів МНТК ДПС-2023.pdf3.89 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.