Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/4656
Назва: Вдосконалення автоматизованої системи охолодження утфеля у виробництві цукру
Автори: Тимошенко, О.В.
Трембовецька, Руслана Володимирівна
Тичков, Володимир Володимирович
Гальченко, Володимир Якович
Ключові слова: utfel;mathematical model;yellow sugar
Дата публікації: вер-2023
Видавництво: Датчики, прилади та системи – 2023: збірник праць Х Міжнародної науково-технічної конференції, присвяченої пам'яті професора Шарапова В.М., Черкаси, вересень 2023 року
Короткий огляд (реферат): The dependence of vapor elasticity of sucrose solutions on concentration and temperature is described with high accuracy. The improved formulas for determining the physical and chemical properties of pure and production sugar solutions have errors close to or less than the errors of experimental data, cover the range of temperature, concentration and purity of solutions typical for sugar beet production and provide the possibility of calculating these characteristics on computers. Nonlinear, probabilistic mathematical models of the rate of dissolution and growth of sugar crystals have been improved. Their application for optimization of the process of yellow sugar production is shown. A mathematical model of the process of obtaining yellow sugar by functional change of utfel temperature is developed.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/4656
Початкова сторінка: 88
Кінцева сторінка: 89
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації викладачів (ФЕТР)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Збірник матеріалів МНТК ДПС-2023.pdf3.89 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищено авторським правом, усі права збережено.