Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5403
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Онопрієнко, Олександр Васильович | - |
dc.contributor.author | Винник, Валентин Дмитрович | - |
dc.date.accessioned | 2025-02-18T12:31:10Z | - |
dc.date.available | 2025-02-18T12:31:10Z | - |
dc.date.issued | 2024-12-16 | - |
dc.identifier.uri | https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5403 | - |
dc.description.abstract | Біологічна безпека складається з мікробіологічної, паразитарної та власне біологічної (безпеки від уражень шкідниками — кліщами, комахами, гризунами тощо). Серед інших мікробіологічна небезпека найбільш поширена та загрозлива для безпечності харчових продуктів. [16, 17 ГРУДНЯ 2024 РОКУ, М. ЧЕРКАСИ, УКРАЇНА] 96 Вона спричиняється продуктами життєдіяльності бактерій, грибів та вірусів. Мікробіологічна небезпека є специфічною для багатьох видів сировини і харчових продуктів, але не для всіх. Продукція, що має природні або додані консерванти та низьку активність води, стійка до мікробіологічних ушкоджень. Забруднення мікроорганізмами харчової продукції може мати різні наслідки. Частина з них (корисна мікрофлора) викликає сприятливі зміни. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Інтеграційні та інноваційні напрями розвитку харчової індустрії: матеріали восьмої міжнародної науково-практичної конференції, Черкаси, 16-17 грудня 2024 року | uk_UA |
dc.subject | біологічна безпека | uk_UA |
dc.subject | мікробіологічна небезпека | uk_UA |
dc.subject | харчові продукти | uk_UA |
dc.title | Біологічна безпека харчової сировини і продуктів | uk_UA |
dc.type | Publication in Conference Proceedings | uk_UA |
dc.citation.spage | 95 | uk_UA |
dc.citation.epage | 98 | uk_UA |
Appears in Collections: | Наукові публікації викладачів (ФХТСО) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Збірник тез ЧДТУ ХТ 2024_b4643a25-8034-4032-85ac-f4d751328e1f (3).pdf | 1.18 MB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.