Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5403
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorОнопрієнко, Олександр Васильович-
dc.contributor.authorВинник, Валентин Дмитрович-
dc.date.accessioned2025-02-18T12:31:10Z-
dc.date.available2025-02-18T12:31:10Z-
dc.date.issued2024-12-16-
dc.identifier.urihttps://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5403-
dc.description.abstractБіологічна безпека складається з мікробіологічної, паразитарної та власне біологічної (безпеки від уражень шкідниками — кліщами, комахами, гризунами тощо). Серед інших мікробіологічна небезпека найбільш поширена та загрозлива для безпечності харчових продуктів. [16, 17 ГРУДНЯ 2024 РОКУ, М. ЧЕРКАСИ, УКРАЇНА] 96 Вона спричиняється продуктами життєдіяльності бактерій, грибів та вірусів. Мікробіологічна небезпека є специфічною для багатьох видів сировини і харчових продуктів, але не для всіх. Продукція, що має природні або додані консерванти та низьку активність води, стійка до мікробіологічних ушкоджень. Забруднення мікроорганізмами харчової продукції може мати різні наслідки. Частина з них (корисна мікрофлора) викликає сприятливі зміни.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherІнтеграційні та інноваційні напрями розвитку харчової індустрії: матеріали восьмої міжнародної науково-практичної конференції, Черкаси, 16-17 грудня 2024 рокуuk_UA
dc.subjectбіологічна безпекаuk_UA
dc.subjectмікробіологічна небезпекаuk_UA
dc.subjectхарчові продуктиuk_UA
dc.titleБіологічна безпека харчової сировини і продуктівuk_UA
dc.typePublication in Conference Proceedingsuk_UA
dc.citation.spage95uk_UA
dc.citation.epage98uk_UA
Appears in Collections:Наукові публікації викладачів (ФХТСО)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Збірник тез ЧДТУ ХТ 2024_b4643a25-8034-4032-85ac-f4d751328e1f (3).pdf1.18 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.