Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5454
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorСухенко, Владислав Юрійович-
dc.contributor.authorКозаченко, Аліна Володимирівна-
dc.date.accessioned2025-02-27T20:40:36Z-
dc.date.available2025-02-27T20:40:36Z-
dc.date.issued2024-06-30-
dc.identifier.urihttps://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5454-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота бакалавра: 80 сторінок, 37 таблиць, 1 рисунок, 3 креслення, 2 плакати. Мета роботи: спроектування відділень приготування сусла та дріжджебродильного спиртового заводу потужністю 5000 дал умовного спирту-сирцю на добу з біологічним підкисленням сусла. В процесі виконання кваліфікаційної роботи бакалавра було розглянуто способи удосконалення спирту-сирцю за допомогою біологічно підкислення сусла молочнокислими бактеріями та використання низькотемпературного розварювання з додаванням ферментних препаратів, також було розроблено апаратурно-технологічну схему виробництва спирту. Використання низькотемпературного розварювання, ферментних препаратів та біологічного підкислення сусла молочнокислими бактеріями в цій темі спрямоване на оптимізацію процесу виробництва спирту. Низькотемпературне розварювання дозволяє знизити енергетичні витрати шляхом зменшення тепловтрат, зберігаючи при цьому якість сировини. Використання ферментних препаратів дозволяє ефективно розкладати складні вуглеводні сполуки у суслі на прості цукри, що сприяє підвищенню виходу спирту. Біологічне підкислення сусла молочнокислими бактеріями дозволяє забезпечити оптимальні умови для розвитку дріжджів, підвищує якість та безпеку продукту, а також зменшує вплив на довкілля, оскільки використовуються природні мікроорганізми. Виконані продуктові розрахунки, розрахунок витрат допоміжних матеріалів, підбір технологічного обладнання, конструктивні рішення, заходи щодо охорони довкілля, компонування головного виробничого корпусу, будівельні рішення та охорона праці. Розроблена схема технологічного і мікробіологічного контролю виробництва.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectспиртuk_UA
dc.subjectферментиuk_UA
dc.subjectантсептикuk_UA
dc.subjectмолочнокислі бактеріїuk_UA
dc.titleПроєкт відділень приготування сусла та дріжджебродильного спиртового заводу потужністю 5000 дал умовного спирту-сирцю на добу з біологічним підкисленням суслаuk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
Appears in Collections:181 Харчові технології (Харчові технології та інженерія)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Козаченко.pdf
  Restricted Access
6.19 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.