Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5490
Title: Проект варильного відділення пивзаводу потужністю 8,0 млн.дал пива на рік з впровадженням інноваційних способів при кип’ятінні сусла з хмелем
Authors: Осипенкова, Ірина
Труба, Анна
Keywords: подрібнення;затирання;охмелення;сусло
Issue Date: 30-Jun-2024
Abstract: Кваліфікаційна робота бакалавра: 108с; 4 рис,; 30 табл,; 22 джерел, 4 креслення; 2 плакати. В кваліфікаційній роботі бакалавра розглянуто виробництво пива пивзаводу продуктивність якого становить 8 млн дал/рік. В технологічній частині проекту описано та охарактеризовано сировину та допоміжні матеріали. Розраховано 3 види пива, а саме Віденське, Львівське світле, Березневе темне. Розроблена апаратурно-технологічна схема пивзаводу. Приведено розрахунок і підбирання обладнання. В кваліфікаційній роботі запропоновано встановити Запропоновано використання роторнопульсаційний апарат (РПА) в процесі охмелення пивного сусла, що дозволить вдосконалити технологію охмелення пивного сусла, скоротити норми внесення хмелю та зменшити тривалість стадії охмеління. Доведено, що впровадження у пивоварну промисловість енергозберігаючих технологій дає змогу значно знизити собівартість продукції і підвищити прибутки на підприємстві. Розглянуто наявні способи зниження енерговитрат під час приготуваннія пивного сусла у виробництві пива. Охарактеризовано заходи щодо збільшення використання вторинних теплових енергетичних ресурсів. Для енергозбереження в роботі запропоновано встановити конденсатор вторинної пари (енергозберігаючої колонки), підключеного до витяжної труби котла. Якщо вторинну пару конденсувати в цьому апараті, можна отримати теплоту пароутворення для підігріва сусла. Наведено техніко-економічне обгрунтування проекту і отримані наступні економічні показники: Рентабельність: Віденське-25,9%, Львівське світле - 25,7%, Березневе темне - 21,3%. Прибуток – 4800000 тис.грн/рік, термін окупності – 1,75 роки.
URI: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5490
Appears in Collections:181 Харчові технології (Харчові технології та інженерія)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Труба.pdf
  Restricted Access
6.65 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.