Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5490
Title: | Проект варильного відділення пивзаводу потужністю 8,0 млн.дал пива на рік з впровадженням інноваційних способів при кип’ятінні сусла з хмелем |
Authors: | Осипенкова, Ірина Труба, Анна |
Keywords: | подрібнення;затирання;охмелення;сусло |
Issue Date: | 30-Jun-2024 |
Abstract: | Кваліфікаційна робота бакалавра: 108с; 4 рис,; 30 табл,; 22 джерел, 4 креслення; 2 плакати. В кваліфікаційній роботі бакалавра розглянуто виробництво пива пивзаводу продуктивність якого становить 8 млн дал/рік. В технологічній частині проекту описано та охарактеризовано сировину та допоміжні матеріали. Розраховано 3 види пива, а саме Віденське, Львівське світле, Березневе темне. Розроблена апаратурно-технологічна схема пивзаводу. Приведено розрахунок і підбирання обладнання. В кваліфікаційній роботі запропоновано встановити Запропоновано використання роторнопульсаційний апарат (РПА) в процесі охмелення пивного сусла, що дозволить вдосконалити технологію охмелення пивного сусла, скоротити норми внесення хмелю та зменшити тривалість стадії охмеління. Доведено, що впровадження у пивоварну промисловість енергозберігаючих технологій дає змогу значно знизити собівартість продукції і підвищити прибутки на підприємстві. Розглянуто наявні способи зниження енерговитрат під час приготуваннія пивного сусла у виробництві пива. Охарактеризовано заходи щодо збільшення використання вторинних теплових енергетичних ресурсів. Для енергозбереження в роботі запропоновано встановити конденсатор вторинної пари (енергозберігаючої колонки), підключеного до витяжної труби котла. Якщо вторинну пару конденсувати в цьому апараті, можна отримати теплоту пароутворення для підігріва сусла. Наведено техніко-економічне обгрунтування проекту і отримані наступні економічні показники: Рентабельність: Віденське-25,9%, Львівське світле - 25,7%, Березневе темне - 21,3%. Прибуток – 4800000 тис.грн/рік, термін окупності – 1,75 роки. |
URI: | https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5490 |
Appears in Collections: | 181 Харчові технології (Харчові технології та інженерія) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Труба.pdf Restricted Access | 6.65 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.