Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5500
Title: | Проект пивзаводу (продуктивність 1 млн.дал/рік) |
Authors: | Сухенко, Владислав Юрійович Гузь, Вікторія Романівна |
Keywords: | затирання;мальтоза |
Issue Date: | 29-Jun-2023 |
Abstract: | Кваліфікаційна робота бакалавра: 131с; 3 рис,; 41 табл,; 24джерел, 4 креслення; 2 плакати. В кваліфікаційній роботі бакалавра розглянуто виробництво пива пивзаводу продуктивність якого становить 1 млн дал/рік. В технологічній частині проекту описано та охарактеризовано сировину та допоміжні матеріали. Розраховано 4 види пива, а саме Жигулівське, Криниця, Ювілейне, Княжеське. Розроблена апаратурно-технологічна схема пивзаводу. Приведено розрахунок і підбирання обладнання. В кваліфікаційній роботі запропоновано встановити енергозберігаючу колонку, в яку з витяжної труби сусловарильного апарату надходить вторинна пара, яка конденсується і конденсат слугує для підігріву сусла до температури кипіння, перед надходженням в сусловарильний апарат в теплообміннику, охолоджений конденсат, повертається в енергозберігаючу колонку для конденсації пари. Для збільшення виробництва пива найбільш раціональним являється бродіння та доброджування пива в одному апараті циліндрично-конічної форми. Впровадження таких апаратів проходить швидкими темпами. Наведено техніко-економічне обгрунтування проекту і отримані наступні економічні показники: Рентабельність: Жигулівське -23,7%, Криниця - 29,5%, Ювілейне - 22,83% , Княжеське -24,79%. Прибуток – 55000 тис.грн/рік, термін окупності – 1,3 роки. В охороні праці проаналізовано ступінь небезпеки отруєння обслуговуючого персоналу СО2, запропоновано встановлення датчика ПКГ100-СО2. |
URI: | https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5500 |
Appears in Collections: | 181 Харчові технології (Харчові технології та інженерія) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Гузь.pdf Restricted Access | 23.05 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.