Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/773
Title: | Методичні підходи до формування мережевої обслуговуючої системи |
Other Titles: | Methodical Approaches to the Formation of a Network Service System |
Authors: | Куракін, Олександр Борисович Таньков, Костянтин Миколайович |
Keywords: | формування мережевої обслуговуючої системи;«ядро» мережевої системи;метод визначення вагових коефіцієнтів |
Issue Date: | 2015 |
Publisher: | Бізнес Інформ |
Abstract: | У роботі набули подальшого розвитку теоретичні положення формування мережевих обслуговуючих систем. Показано, що у визначенні сутності мережевої форми обслуговування споживача повинна бути використана її динамічність – змінювана сукупність підприємств, які об’єднані загальними цілями, що має досить чіткі системні межі, принципи і правила взаємодії, комунікації, входи і виходи з мережі. За таких умов доцільно розглядати не будь-яку сукупність, а лише ту, яка найбільш ефективна для функціонування всіх учасників мережі у визначений часовий період. Представлено концептуальну модель формування і функціонування мережевої обслуговуючої системи, де ключове місце посідає її «ядро», тобто доцільна сукупність видів діяльності та їх структурних елементів, що цілеспрямовано формує та реалізує у просторі і часі сукупні відносини учасників мережі на основі інтеграції та адаптації внутрішніх і зовнішніх товаропотоків, структурних елементів і ресурсів, для забезпечення більшої конкурентної спроможності всіх учасників мережі. Показано можливість використання методу визначення вагових коефіцієнтів у завданні прийняття рішення щодо включення агента у мережеву обслуговуючу систему. |
URI: | http://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/773 |
ISSN: | 2222-4459 |
Issue: | 8 |
First Page: | 134 |
End Page: | 138 |
Appears in Collections: | Наукові публікації викладачів (ФХТСО) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
binf_2015_8_22.pdf | 533.08 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.