Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/1105
Title: | Украина и Беларусь: анализ и предпосылки достижения экономики знаний |
Authors: | Захарова, Оксана Володимирівна Марченко, Лариса |
Keywords: | Украина;Беларусь;экономика знаний;образование;наука;информационно-коммуникационные технологии;корреляция;кросс-корреляция;knowledge economy;education;science;information and communication technologies;correlation;cross-correlation;Ukraine;Belarus |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Известия Гомельского государственного университета имени Ф. Скорины |
Abstract: | В работе проведено исследование взаимосвязи динамики объема внутреннего валового продукта с
показателями, которые с разных сторон характеризуют возможность достижения страной экономики знаний. Дана оценка временной задержки темпов роста объема ВВП и рассматриваемых показателей образования и науки на основе коэффициента кросс-корреляции. Обозначены основные
направления развития в сферах образования, науки, материального производства и управления для
достижения высокого уровня экономики знаний. A study was conducted on the relationship between the dynamics of the volume of gross domestic product and indicators that, from different angles, characterize the possibility of achieving a knowledge economy by a country. The estimation of the time delay of the GDP growth rates and the considered indicators of education and science based on the cross-correlation coefficient is given. The main directions of development in the fields of education, science, material production and management to achieve a high level of knowledge economy are outlined |
URI: | https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/1105 |
ISSN: | 1609–9672 |
Issue: | 2 (119) |
First Page: | 141 |
End Page: | 147 |
Appears in Collections: | Наукові публікації викладачів (ФЕУ) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2020-ИзвестияГГУ-2-Захарова-Марченко.pdf | 559.9 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.