Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/1191
Название: Measurement of the key capabilities of the company: approaches and methods
Авторы: Вартанова, Олена Вікторівна
Коломицева, Олена Віталіївна
Ключевые слова: approaches;competitive advantages;identification;diagnostics;measurement;key capabilities;methods;tools
Дата публикации: 2019
Издательство: Manufacturing and Service Operations Management
Краткий осмотр (реферат): In a globalized economy, the competitive advantages of modern companies are defined by the number of knowledge assets and organizational relationships which determines the uniqueness of the company in the market and its key capabilities. The article clarifies the meaning of the key capabilities of the company as a unique set of business processes and attributes of the company, which, combined with resources and technologies, are embodied into new products, processes and services with new consumer properties and provide competitive advantages. The authors conceptualized the process of identification and measurement of key capabilities of the company and emphasized that its main goal is to ensure the company's competitive advantages. The authors synthesized tools and methods for measuring the key capabilities of the company and showed the processes that require such measurement: business process modeling, competitive positioning of the company based on the analysis of capabilities, formation of a competitive strategy of the company, ensuring its competitive advantages.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/1191
ISSN: 2616-3349
DOI: 10.23977/msom.2019.11001
Выпуск: 1
Первая страница: 1
Последняя страница: 11
Располагается в коллекциях:Наукові публікації викладачів (ФЕУ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
article_1570716750.pdf916.82 kBAdobe PDFЭскиз
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.