Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/1637
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЧерданцева, Ірина Геннадіївна-
dc.contributor.authorКлипач, А.Я.-
dc.date.accessioned2020-11-10T14:17:47Z-
dc.date.available2020-11-10T14:17:47Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.issn2306-4420-
dc.identifier.urihttps://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/1637-
dc.description.abstractУ статті розглядаються загальні тенденції розвитку ресторанного ринку України. Зазначається, що доцільним є використання маркетингових підходів при загостренні конкуренції серед підприємств, що працюють у сфері ресторанного бізнесу; необхідно здійснювати цілеспрямований вплив на ринок з метою просування своїх закладів. Зауважено на необхідність урахування маркетингової складової, що стає гарантією того, наскільки ефективно буде функціонувати ресторанний заклад. На основі аналізу вказано, що нині кількість ресторанних закладів перевищила докризові показники, однак спостерігається скорочення темпів зростання сегменту. Найбільш привабливі умови для розвитку відмічено у регіонах, при цьому стримуючими чинниками є поганий розвиток інфраструктури, недостатня купівельна спроможність та перепони місцевої влади. Встановлено, що в цілому на українському ресторанному ринку почалося переформатування, серед основних причин якого: вигідність інвестування у ресторанний бізнес, зниження цін на послуги проектування, дизайну та технічного оснащення ресторанного бізнесу, зміна купівельної поведінки населення у бік харчування поза домом. Доведено, що зміна структури ресторанного ринку України зумовила активний запит на використання як традиційних, так і новітніх маркетингових прийомів, орієнтованих на залучення споживачів у ресторан, та виділено найбільш перспективні з позицій розвитку ресторанного бізнесу. Зроблено висновок, що поступове оволодіння маркетинговим інструментарієм все більше стимулює власників ресторанів розглядати свій бізнес як клієнтоорієтновану систему, що працює в умовах конкуренції і динамічних ринкових змін і передбачає підбір маркетингових інструментів на основі реальних результатів досліджень потреб цільової аудиторії ресторанного закладу.uk_UA
dc.description.abstractThe article deals with general tendencies of the development of the restaurant market of Ukraine. It is noted that it is appropriate to use marketing approaches in the intensification of competition among enterprises working in the restaurant business, it is necessary to exercise purposeful influence on the market in order to promote one’s own establishments. The need to take into account the marketing component, which is a guarantee of how effectively the restaurant will function, is emphasized. The analysis shows that at present the number of restaurant establishments has exceeded the pre-crisis indicators, however, there is a decrease in the growth rate of the segment. The most attractive conditions for the development have been identified in the regions, with poor development of infrastructure, insufficient purchasing power and barriers of local authorities. It has been established that the Ukrainian restaurant market has undergone a reformatting process, among the main reasons being the profitability of investing in the restaurant business, lower prices for the services of designing and technical equipment of the restaurant business, changing the purchasing behavior of the population towards eating outside the home. It is proved that the change in the structure of the restaurant market in Ukraine led to an active demand for the use of both traditional and modern marketing techniques aimed at attracting consumers to the restaurant and the most promising of them from the standpoint of the restaurant business are highlighted. It is concluded that the gradual acquisition of marketing tools is increasingly encouraging restaurant owners to consider their business as a client-oriented system that operates in the conditions of competition and dynamic market changes and involves the selection of marketing tools based on the real research findings of the target audience of the restaurantuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherЗбірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні наукиuk_UA
dc.subjectресторанний бізнесuk_UA
dc.subjectмаркетингові інструментиuk_UA
dc.subjectструктура ресторанного ринкуuk_UA
dc.subjectкейтерингuk_UA
dc.subjectевент-дегустаціїuk_UA
dc.subjectдизайн ресторануuk_UA
dc.subjectІТ-інструментиuk_UA
dc.subjectінтерактивні картиuk_UA
dc.subjectперехресний маркетингuk_UA
dc.subjectrestaurant businessuk_UA
dc.subjectmarketing toolsuk_UA
dc.subjectstructure of restaurant marketuk_UA
dc.subjectcateringuk_UA
dc.subjectevent tastingsuk_UA
dc.subjectrestaurant designuk_UA
dc.subjectIT toolsuk_UA
dc.subjectinteractive cardsuk_UA
dc.subjectcross marketinguk_UA
dc.titleВикористання маркетингових підходів у сфері ресторанного бізнесу Україниuk_UA
dc.title.alternativeThe usage of marketing approaches in the restaurant business of Ukraineuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
dc.citation.issue54uk_UA
dc.citation.spage94uk_UA
dc.citation.epage101uk_UA
dc.identifier.doi10.24025/2306-4420.0.54.2019.178499-
Appears in Collections:Випуск 54

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
14.pdfЧерданцева273 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
зміст.pdf122.33 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
титул.pdf438.39 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.