Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/4090
Title: Екологічні аспекти моніторингу залишкових речовин в харчових продуктах
Authors: Ящук, Людмила Борисівна
Бакуменко, Анастасія Андріївна
Keywords: ЗАБРУДНЮЮЧІ РЕЧОВИНИ;НІТРАТИ;НІТРИТИ;МОНІТОРИНГ;ШЛЯХИ НАДХОДЖЕННЯ;ГДК.
Issue Date: Jun-2022
Abstract: Випускна кваліфікаційна робота бакалавра: 45 с., 12 рисунків, 4 таблиці, 16 джерел, мультимедійна презентація. Мета роботи: розглянути екологічні аспекти моніторингу якості та безпеки продуктів харчування. Завдання роботи: опрацювати питання принципів екологічного моніторингу; розглянути основні вимоги щодо контролю за якістю та безпекою продуктів харчування; за допомогою загальноприйнятих методик визначити вміст нітратів у продуктах харчування; вивчення негативного впливу забруднюючих сполук на організм людини та рекомендації. Об’єкт дослідження: продукти харчування рослинного (ранні овочі) та тваринного (м’ясна та рибна продукція) походження. У роботі розглянуто питання моніторингу безпеки харчової продукції, особлива увага була приділена вивченню вмісту нітратів, як найпоширенішого компоненту рослинної та тваринної продукції, їх дії на організм людини та типи отруєнь; проведені лабораторне дослідження та заміри концентрації нітратів у двадцяти одному дослідному зразку; охарактеризовано небезпеку вживання продуктів з перевищеним вмістом нітратів; опрацьовано перелік рекомендацій щодо запобігання вживання потенційно небезпечних продуктів харчування.
URI: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/4090
Appears in Collections:101 Екологія (Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природо-користування)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Бакуменко.pdf
  Restricted Access
670.92 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.