Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/4090
Title: | Екологічні аспекти моніторингу залишкових речовин в харчових продуктах |
Authors: | Ящук, Людмила Борисівна Бакуменко, Анастасія Андріївна |
Keywords: | ЗАБРУДНЮЮЧІ РЕЧОВИНИ;НІТРАТИ;НІТРИТИ;МОНІТОРИНГ;ШЛЯХИ НАДХОДЖЕННЯ;ГДК. |
Issue Date: | Jun-2022 |
Abstract: | Випускна кваліфікаційна робота бакалавра: 45 с., 12 рисунків, 4 таблиці, 16 джерел, мультимедійна презентація. Мета роботи: розглянути екологічні аспекти моніторингу якості та безпеки продуктів харчування. Завдання роботи: опрацювати питання принципів екологічного моніторингу; розглянути основні вимоги щодо контролю за якістю та безпекою продуктів харчування; за допомогою загальноприйнятих методик визначити вміст нітратів у продуктах харчування; вивчення негативного впливу забруднюючих сполук на організм людини та рекомендації. Об’єкт дослідження: продукти харчування рослинного (ранні овочі) та тваринного (м’ясна та рибна продукція) походження. У роботі розглянуто питання моніторингу безпеки харчової продукції, особлива увага була приділена вивченню вмісту нітратів, як найпоширенішого компоненту рослинної та тваринної продукції, їх дії на організм людини та типи отруєнь; проведені лабораторне дослідження та заміри концентрації нітратів у двадцяти одному дослідному зразку; охарактеризовано небезпеку вживання продуктів з перевищеним вмістом нітратів; опрацьовано перелік рекомендацій щодо запобігання вживання потенційно небезпечних продуктів харчування. |
URI: | https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/4090 |
Appears in Collections: | 101 Екологія (Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природо-користування) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Бакуменко.pdf Restricted Access | 670.92 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.