Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/4437
Title: | Екологічні аспекти використання пестицидів та агрохімікатів у сільському господарстві |
Authors: | Єгорова, Оксана В'ячеславівна Матат, Вікторія Віталіївна |
Keywords: | ПЕСТИЦИДИ;АГРОЕКОСИСТЕМА;НІТРАТИ;РОСЛИННА ПРОДУКЦІЯ;ЗДОРОВ’Я;ЕКОЛОГІЧНА БЕЗПЕКА |
Issue Date: | Jun-2023 |
Abstract: | Кваліфікаційна робота бакалавра: 63 сторінки, 8 рисунків, 5 таблиць, 1 додаток, 28 джерел, мультимедійна презентація Мета роботи: експериментальне визначення концентрації нітратів у рослинній продукції Черкаської області, порівняння з гранично-допустимою концентрацією та розробка рекомендацій щодо зменшення їх концентрації в харчових продуктах. Для досягнення поставленої мети необхідно було вирішити наступні завдання: проаналізувати науково-методичну літературу з питань утворення і накопичення нітратів у рослинній продукції; дослідити експрес-аналіз кількісного вмісту нітратів у рослинній продукції; провести дослідження якості та безпеки рослинної продукції, що реалізується на агропродовольчих ринках міста Черкаси; розробити рекомендацій щодо зменшення їх концентрації в харчових продуктах. Об’єкт дослідження: рослинна продукція, що реалізується на агропродовольчих ринках. Робота присвячена проблемі надмірного накопичення нітратів у сільськогосподарській продукції та їх негативного впливу на здоров’я людини, проведено аналіз вмісту нітратів у рослинній продукції Черкаської області, проаналізовано динаміку зміни вмісту нітратів у відібраних зразках, розроблено практичні рекомендації по зниженню вмісту нітратів в овочах і фруктах. |
URI: | https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/4437 |
Appears in Collections: | 101 Екологія (Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природо-користування) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Матат В._ПЗ.pdf Restricted Access | 1.43 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.