Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5404
Title: | Використання пестицидів, нітратів та нітритів у продуктах харчування |
Authors: | Онопрієнко, Олександр Васильович Винник, Валентин Дмитрович |
Keywords: | пестициди;нітрати;хімічні речовини;продукти харчування |
Issue Date: | 16-Dec-2024 |
Publisher: | Інтеграційні та інноваційні напрями розвитку харчової індустрії: матеріали восьмої міжнародної науково-практичної конференції, Черкаси, 16-17 грудня 2024 року |
Abstract: | Вміст пестицидів у сировині і готовій продукції (залишкова кількість) залежить від багатьох факторів: властивостей пестицидів (стійкість, розчинність, фізичний стан та ін.), властивостей сировини і продукції (форма, щільність, стан поверхні та ін.), норми витрат та кратності обробки, способу обробки і терміну після останньої обробки, кліматичних, ґрунтових та метеорологічних умов. У світі виробляється і застосовується біля десяти тисяч препаратів пестицидів. В Україні дозволені до використання близько 300 видів препаратів. Найбільшого поширення набули хлор- та фосфороорганічні сполуки. |
URI: | https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5404 |
First Page: | 98 |
End Page: | 100 |
Appears in Collections: | Наукові публікації викладачів (ФХТСО) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Збірник тез ЧДТУ ХТ 2024_b4643a25-8034-4032-85ac-f4d751328e1f (4).pdf | 1.18 MB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.