Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5404
Title: Використання пестицидів, нітратів та нітритів у продуктах харчування
Authors: Онопрієнко, Олександр Васильович
Винник, Валентин Дмитрович
Keywords: пестициди;нітрати;хімічні речовини;продукти харчування
Issue Date: 16-Dec-2024
Publisher: Інтеграційні та інноваційні напрями розвитку харчової індустрії: матеріали восьмої міжнародної науково-практичної конференції, Черкаси, 16-17 грудня 2024 року
Abstract: Вміст пестицидів у сировині і готовій продукції (залишкова кількість) залежить від багатьох факторів: властивостей пестицидів (стійкість, розчинність, фізичний стан та ін.), властивостей сировини і продукції (форма, щільність, стан поверхні та ін.), норми витрат та кратності обробки, способу обробки і терміну після останньої обробки, кліматичних, ґрунтових та метеорологічних умов. У світі виробляється і застосовується біля десяти тисяч препаратів пестицидів. В Україні дозволені до використання близько 300 видів препаратів. Найбільшого поширення набули хлор- та фосфороорганічні сполуки.
URI: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5404
First Page: 98
End Page: 100
Appears in Collections:Наукові публікації викладачів (ФХТСО)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Збірник тез ЧДТУ ХТ 2024_b4643a25-8034-4032-85ac-f4d751328e1f (4).pdf1.18 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.