Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5457
Title: Проект пивзаводу на 20,0 млн. дал пива на рік з випровадженим технологій нових сортів пива
Authors: Бондарчук, Зоя Вікторівна
Ісаєнко, Олексій Вікторович
Keywords: технологія;ячмінь
Issue Date: 30-Jun-2024
Abstract: Кваліфікаційна робота бакалавра: 121 с; 1 рис,; 28 табл,; 19 джерел, 4 креслення; 4 плакати. В кваліфікаційній роботі бакалавра розглянуто виробництво пива пивзаводу продуктивність якого становить 20,0 млн дал/рік. В технологічній частині проекту описано та охарактеризовано сировину та допоміжні матеріали. Розраховано 3 види пива, а саме Варвар, Амбер стаут, Хантер бир. Розроблена апаратурно-технологічна схема пивзаводу. Приведено розрахунок і підбирання обладнання. В кваліфікаційній роботі запропоновано ввести в технологію новітні види ячменю, такі як: Semcoe, Citra, Amarillo, для покращення та удосконалення технології пивного сусла . Доведено, що впровадження у пивоварну промисловість новітні технології і рецептури дає змогу значно знизити собівартість продукції і підвищити прибутки на підприємстві. Покращена рецептура може зробити пиво більш смачним, ароматним. Данне впровадження також дасть можливість розширити асортимент продуції на заводі. Розглянуто певні складові пива, розраховано економічні та технологічні потребності заводу. Наведено техніко-економічне обгрунтування проекту і отримані наступні економічні показники: Рентабельність: Варвар 12,2%, Хантер бир 12,4%, Амбер бир 12,1%. Прибуток – 430 600 000 тис.грн/рік, термін окупності – 3,1 роки.
URI: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5457
Appears in Collections:181 Харчові технології (Харчові технології та інженерія)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ісаєнко.pdf
  Restricted Access
17.98 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.