Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5490
Название: | Проект варильного відділення пивзаводу потужністю 8,0 млн.дал пива на рік з впровадженням інноваційних способів при кип’ятінні сусла з хмелем |
Авторы: | Осипенкова, Ірина Труба, Анна |
Ключевые слова: | подрібнення;затирання;охмелення;сусло |
Дата публикации: | 30-июн-2024 |
Краткий осмотр (реферат): | Кваліфікаційна робота бакалавра: 108с; 4 рис,; 30 табл,; 22 джерел, 4 креслення; 2 плакати. В кваліфікаційній роботі бакалавра розглянуто виробництво пива пивзаводу продуктивність якого становить 8 млн дал/рік. В технологічній частині проекту описано та охарактеризовано сировину та допоміжні матеріали. Розраховано 3 види пива, а саме Віденське, Львівське світле, Березневе темне. Розроблена апаратурно-технологічна схема пивзаводу. Приведено розрахунок і підбирання обладнання. В кваліфікаційній роботі запропоновано встановити Запропоновано використання роторнопульсаційний апарат (РПА) в процесі охмелення пивного сусла, що дозволить вдосконалити технологію охмелення пивного сусла, скоротити норми внесення хмелю та зменшити тривалість стадії охмеління. Доведено, що впровадження у пивоварну промисловість енергозберігаючих технологій дає змогу значно знизити собівартість продукції і підвищити прибутки на підприємстві. Розглянуто наявні способи зниження енерговитрат під час приготуваннія пивного сусла у виробництві пива. Охарактеризовано заходи щодо збільшення використання вторинних теплових енергетичних ресурсів. Для енергозбереження в роботі запропоновано встановити конденсатор вторинної пари (енергозберігаючої колонки), підключеного до витяжної труби котла. Якщо вторинну пару конденсувати в цьому апараті, можна отримати теплоту пароутворення для підігріва сусла. Наведено техніко-економічне обгрунтування проекту і отримані наступні економічні показники: Рентабельність: Віденське-25,9%, Львівське світле - 25,7%, Березневе темне - 21,3%. Прибуток – 4800000 тис.грн/рік, термін окупності – 1,75 роки. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5490 |
Располагается в коллекциях: | 181 Харчові технології (Харчові технології та інженерія) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Труба.pdf Restricted Access | 6.65 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть Запрос копии |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.