Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5511
Title: Проект виробництва безалкогольних напоїв з впровадженням сучасних способів сатурації
Authors: Осипенкова, Ірина Іванівна
Бєлоконь, Даніель
Keywords: фільтрація;дегазація
Issue Date: 29-Jun-2023
Abstract: Кваліфікаційна робота бакалавра: 115с; 2 рис,; 53 табл,; 34джерел, 3 креслення; 2 плакати. Мета роботи: спроектувати цех виробництва безалкогольних напоїв з впровадженням сучасних способів сатурації В кваліфікаційній роботі бакалавра обґрунтована технологічна схема виробництва безалкогольних напоїв, зроблено розрахунок продуктів таких напоїв, як Грушевий, Дитячий, Горобиновий. Напої виготовляються на основі натуральної сировини. «Дитячій» має профілактичний характер, так як до рецептури входить медичний пепсин та аскорбінова килота. Розраховано і підібрано технологічне обладнання, витрати енергоресурсів. Розроблено апаратурно-технологічну схему виробництва безалкогольних напоїв. Розглянуті питання якості і контролю технологічного процесу. В роботі запропонований сучасний спосіб приготування напоїв – синхронно-змішувальний. Установка АСК – 1 передбачає деаерування води, дозування деаерованої води і купажного сиропу, їх змішування, насичення напою діоксидом вуглецю та подавання на розлив. Наведено техніко-економічне обгрунтування проекту і отримані наступні економічні показники: прибуток – 466667 тис.грн/рік, термін окупності – 1,07 роки, рентабельність – 24,6%. В охороні праці проаналізовано ступінь небезпеки отруєння обслуговуючого персоналу СО2, запропоновано встановлення датчика ПКГ100-СО2.
URI: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5511
Appears in Collections:181 Харчові технології (Харчові технології та інженерія)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Бєлоконь.pdf
  Restricted Access
9.26 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.