Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5511
Назва: Проект виробництва безалкогольних напоїв з впровадженням сучасних способів сатурації
Автори: Осипенкова, Ірина Іванівна
Бєлоконь, Даніель
Ключові слова: фільтрація;дегазація
Дата публікації: 29-чер-2023
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота бакалавра: 115с; 2 рис,; 53 табл,; 34джерел, 3 креслення; 2 плакати. Мета роботи: спроектувати цех виробництва безалкогольних напоїв з впровадженням сучасних способів сатурації В кваліфікаційній роботі бакалавра обґрунтована технологічна схема виробництва безалкогольних напоїв, зроблено розрахунок продуктів таких напоїв, як Грушевий, Дитячий, Горобиновий. Напої виготовляються на основі натуральної сировини. «Дитячій» має профілактичний характер, так як до рецептури входить медичний пепсин та аскорбінова килота. Розраховано і підібрано технологічне обладнання, витрати енергоресурсів. Розроблено апаратурно-технологічну схему виробництва безалкогольних напоїв. Розглянуті питання якості і контролю технологічного процесу. В роботі запропонований сучасний спосіб приготування напоїв – синхронно-змішувальний. Установка АСК – 1 передбачає деаерування води, дозування деаерованої води і купажного сиропу, їх змішування, насичення напою діоксидом вуглецю та подавання на розлив. Наведено техніко-економічне обгрунтування проекту і отримані наступні економічні показники: прибуток – 466667 тис.грн/рік, термін окупності – 1,07 роки, рентабельність – 24,6%. В охороні праці проаналізовано ступінь небезпеки отруєння обслуговуючого персоналу СО2, запропоновано встановлення датчика ПКГ100-СО2.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5511
Розташовується у зібраннях:181 Харчові технології (Харчові технології та інженерія)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Бєлоконь.pdf
  Restricted Access
9.26 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищено авторським правом, усі права збережено.