Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5528
Title: | Особливості стратегічної діагностики сфери HoReCa у військовий період |
Other Titles: | Features of strategic diagnostics of the HoReCa sphere during the military period |
Authors: | Сидорук, Світлана Матвійчук, Людмила Лепкий, Михайло |
Keywords: | HoReCa;сфера;ресторан;готель;кафе;діагностика;стратегія;управління;sphere;restaurant;hotel;cafe;diagnosis;strategy;management |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | Інновації та технології в сфері послуг і харчування |
Abstract: | У статті розкрито змістовну характеристику поняття HoReCa у сфері обслуговування, фактори розвитку сфери HoReCa у військовий період,проведено аналітичне дослідженнясфери HoReCa, розкрито характеристику діяльності сфери HoReCa у сучасний період, запропоновано шляхи розвитку сфери HoReCa в Україні у воєнний період. Основною метою про-веденого дослідження є визначення особливостей стратегічної діагностики сфери HoReCa у військовий період. Проведений аналіз наукових джерел по напряму розвитку сфери HoReCa свідчить, в публікаціях висвітлені недостатні елементи, що характеризують діяльність готелів, ресторанів, кафе у військовий період. Систематизація літературних джерел та підхо-дів до вирішення проблеми стратегічної діагностики сфери HoReCa у військовий період передбачає наявність широкого спек-тру питань, що пов’язані з послугами аутсортингу, дослідженні недостатньо. Актуальність висвітлення проблеми є важ-ливим у сфері HoReCa з точки зору сфери обслуговування, і передбачає 70% завантаженості під корпоративні замовлення. Дослідження сфери HоReCa у військовий період більш спрямований на кейтеринг. У процесі дослідження використовувалися економіко-статистичні дані, порівняння, узагальнення, конкретизація, синтезу та аналізу. Періодом дослідження обрано реальний час, напрямок розвитку якого передбачає вищий рівень послуг, зацікавлені особи, які інвестували гроші в цю галузь, можуть готуватися до зростання доходів. Ринок української їжі поза місцем проживання прямує до перспективного розвитку. Сфера HoReCa займає лідерські позиції та є показником розвитку, в ресторані/кафе на одне місце припадає 30 мешканців, це характерне для України, у Європі ця черга сягає вісім гостей за стіл. Об’єктом дослідження обрано діяльність сфери HoReCa. Дослідження підтверджує та теоретично доводить, що сфера HoReCa має свої переваги та недоліки. Результати проведеного дослідження можуть бути актуальними для гравців ринку, котрі позиціонують себе директорами різних закладів, що по’вязані з харчуванням різних форматів, громадськості, для тих, хто тільки збирається виходити на даний ринок, або шукають перспективний бізнес-план, так і для прямих споживачів сфери послуг, що шукають тренди у сфері HoReCa. e article reveals the meaningful characteristics of the concept of HoReCa in the service sector, the factors of the development of the HoReCa sector during the war period, conducted an analytical study of the HoReCa sector, revealed the characteristics of the HoReCa sector in the modern period, proposed ways of developing the HoReCa sector in Ukraine during the war period. The main goal of the conducted research is to determine the features of the strategic diagnosis of the HoReCa sphere during the war period. The analysis of scientific sources on the direction of development of the HoReCa sphere shows that the publications cover insufficient elements characterizing the activity of hotels, restaurants, cafes during the war period. The systematization of literary sources and approaches to solving the problem of strategic diagnostics of the HoReCa sphere during the war period implies the presence of a wide range of issues related to outsourcing services, the research is not enough. The urgency of highlighting the problem is important in the HoReCa sector from the point of view of the service sector, and assumes 70% of the workload for corporate orders. Research in the field of HoReCa during the war period is more focused on catering. Economic and statistical data, comparison, generalization, specification, synthesis and analysis were used in the research process. The period of the study is real time, the direction of development of which implies a higher level of services, interested persons who have invested money in this industry can prepare for the growth of income. The market of Ukrainian food outside the place of residence is headed for promising development.The HoReCa sector occupies a leading position and is an indicator of development, in a restaurant/cafe there are 30 residents per seat, this is typical for Ukraine, in Europe this queue reaches eight guests per table. The activity of the HoReCa sphere was chosen as the object of the study. The study confirms and theoretically proves that the HoReCa field has its advantages and disadvantages. The results of the conducted research can be relevant for market players who position themselves as directors of various establishments related to food of various formats, the public, for those who are just going to enter this market, or are looking for a promising business plan, and for direct consumers of the service sector looking for trends in the HoReCa sector. |
URI: | https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5528 |
ISSN: | 2708-4949 (print) 2709-9776 (online) |
DOI: | https://doi.org/10.32782/2708-4949.2(8).2023.1 |
Issue: | 2(8) |
First Page: | 5 |
End Page: | 11 |
Appears in Collections: | №2(8) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
79-Текст статті-65-1-10-20230630.pdf | 621.38 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open | |
зміст.pdf | 164.33 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open | |
титул.pdf | 230.7 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.