Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5561
Title: | Проєкт мініпивоварні потужністю 0,7 млн дал пива на рік з впровадженням сучасних способів затирання |
Authors: | Осипенкова, Ірина Іванівна Кам'янецький, Вадим Іванович |
Keywords: | СОЛОД;ОЧИСТКА |
Issue Date: | 30-Jun-2024 |
Abstract: | Кваліфікаційна робота бакалавра: 113с; 2 рис,; 26 табл,; 28джерел, 3 креслення; 2 плакати. В кваліфікаційній роботі бакалавра розглянуто виробництво пива пивзаводу потужністю 0,7 млн дал/рік. Розглянуті сучасні способи затирання зерно продуктів. Запроповано удосконалений спосіб приготування пивного сусла 3-х видів пива, а саме Пілзнер, Баварське пшеничне, Міцний лагер. Для пива Міцний лагер запропоновано технологію висококонцентрованого пивоваріння з метою отримання пива з високою міцністю. Пілзнер виготовляється з 100% солоду, для активації ферментів і підвищення ефективності затирання рекомендовано на стадії затирання додавати хлорид кальцію. Баварське пшеничне відноситься до елів, має фруктові та пряні нотки. Починати затирання рекомендовано з температури 36 °С, за цієї температури витримується перша пауза протягом 10 хв. Розроблена апаратурно-технологічна схема пивзаводу. Приведено розрахунок і підбирання обладнання. Для збільшення виробництва пива найбільш раціональним являється бродіння та доброджування пива в одному апараті циліндрично-конічної форми. Впровадження таких апаратів проходить швидкими темпами. Наведено техніко-економічне обгрунтування проекту і отримані наступні економічні показники: Рентабельність: Пілзнер -19,6%, Баварське пшеничне - 19,2%, Міцний лагер - 17,9% . Прибуток: Пілзнерське -35000тис.грн./рік; Баварське -21000тис.грн./рік; Міцний лагер – 19600 тис.грн/рік, термін окупності – 1,06 роки |
URI: | https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5561 |
Appears in Collections: | 181 Харчові технології (Харчові технології та інженерія) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Кам'янецький.pdf Restricted Access | Кваліфікаційна робота бакалавра: 113с; 2 рис,; 26 табл,; 28джерел, 3 креслення; 2 плакати. В кваліфікаційній роботі бакалавра розглянуто виробництво пива пивзаводу потужністю 0,7 млн дал/рік. Розглянуті сучасні способи затирання зерно продуктів. Запроповано удосконалений спосіб приготування пивного сусла 3-х видів пива, а саме Пілзнер, Баварське пшеничне, Міцний лагер. Для пива Міцний лагер запропоновано технологію висококонцентрованого пивоваріння з метою отримання пива з високою міцністю. Пілзнер виготовляється з 100% солоду, для активації ферментів і підвищення ефективності затирання рекомендовано на стадії затирання додавати хлорид кальцію. Баварське пшеничне відноситься до елів, має фруктові та пряні нотки. Починати затирання рекомендовано з температури 36 °С, за цієї температури витримується перша пауза протягом 10 хв. Розроблена апаратурно-технологічна схема пивзаводу. Приведено розрахунок і підбирання обладнання. Для збільшення виробництва пива найбільш раціональним являється бродіння та доброджування пива в одному апараті циліндрично-конічної форми. Впровадження таких апаратів проходить швидкими темпами. Наведено техніко-економічне обгрунтування проекту і отримані наступні економічні показники: Рентабельність: Пілзнер -19,6%, Баварське пшеничне - 19,2%, Міцний лагер - 17,9% . Прибуток: Пілзнерське -35000тис.грн./рік; Баварське -21000тис.грн./рік; Міцний лагер – 19600 тис.грн/рік, термін окупності – 1,06 роки | 5.43 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.