Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/1969
Title: Вплив спеціалізованої м’ясо-молочної кооперації на підвищення товарності селянських господарств Української СРР в доколгоспний період
Other Titles: Influence of specialized meat and dairy cooperation on increasing the commercialization of Ukrainian farms in the pre-farm period
Authors: Волошин, Ігор Володимирович
Лазуренко, Валентин Миколайович
Keywords: виробництво;«Добробут»;сільськогосподарська кооперація;молочна галузь;селянство;товарне молоко;селянське господарство;нова економічна політика;тваринництво;production;"Dobrobut";agricultural cooperation;dairy industry;peasantry;commodity milk;peasant economy;new economic policy;animal husbandry
Issue Date: 2018
Publisher: Гуманітарний вісник ЧДТУ. Серія: Історичні науки
Abstract: У статті розкрито вплив Всеукраїнської спілки м’ясо-молочної кооперації «Добробут» на підвищення товарності селянських господарств у 1920-х рр. На фактичному матеріалі обґрунтовується те, що система господарсько-економічних, селекційних і зоотехнічних заходів, які проводив «Добробут», дозволила швидко підвищити ефективність м’ясної та молочної частин селянських господарств.
The article reveals the influence of the All-Ukrainian Union of Dairy Cooperatives "Dobrobut" on increasing the marketability of peasant farms in the 1920's. The actual material substantiates the fact that the system of economic, breeding and zootechnical measures carried out by "Dobrobut" allowed to quickly improve the efficiency of meat and dairy parts in the peasant farms
URI: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/1969
Volume: 29
Issue: 13
First Page: 14
End Page: 25
Appears in Collections:Число 29. Вип. 13

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
4.pdfВолошин330.52 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
зміст.pdf71.11 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
титул.pdf127.72 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.