Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/3390
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorСухенко, Юрій Григорович-
dc.contributor.authorЛитвиненко, Олександр Анатолійович-
dc.contributor.authorСухенко, Владислав Юрійович-
dc.date.accessioned2022-01-04T11:53:21Z-
dc.date.available2022-01-04T11:53:21Z-
dc.date.issued2010-
dc.identifier.isbn978-966-612-094-9-
dc.identifier.urihttps://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/3390-
dc.description.abstractПідручник складається з двох частин. У першій частині книги «Надійність технічних об’єктів і систем» розглянуті основні поняття, властивості і показники надійності технічних об’єктів; наведені способи їх математичного визначення; подані методики вибору і розрахунку показників надійності машин і апаратів; запропоновані моделі відмов; описані види випробувань на надійність; показана можливість прогнозування надійності виробів; відмічено, що показники довговічності і безвідмовності устаткування підтпирємств галузі треба визначати з урахуванням дії технологічних середовищ, корозії та зношування, а якість обладнання оцінювати у взаємозв’язку з його надійністю. У другій частині книги «Забезпечення довговічності машин і апаратів» поданий аналіз виробничих умов експлуатації обладнання харчових, мікробіологічних і фармацевтичних виробництв, особливостей його зношування і корозії; узагальнені відомі і запропоновані нові технологічні та експлуатаційні способи підвищення надійності і довговічності та прогнозування цих властивостей в умовах дії агресивних середовищ галузі. Особливий наголос зроблений на ефективності застосування інгібіторів корозії, у тому числі нетоксичних біологічних, спеціальних методів поверхневого зміцнення деталей, використання захисних покриттів для підвищення довговічності обладнання в умовах корозійно-механічного зношування. Описані прогресивні способи оцінки надійності обладнання за критеріями корозії та зносу. Посібник призначений для студентів технічних спеціальностей вищих навчальних закладів харчового і хімічного профілю. Він буде корисний студентам матеріалознавчих, металургійних, машинобудівних і споріднених спеціальностей, а також науковим співробітникам, аспірантам, викладачам та фахівцям вищевказаних спеціальстей.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherХарків : НУХТuk_UA
dc.subjectнадійністьuk_UA
dc.subjectдовговічністьuk_UA
dc.subjectустаткуванняuk_UA
dc.subjectобладнанняuk_UA
dc.subjectпідприємстваuk_UA
dc.subjectпереробніuk_UA
dc.subjectхарчовіuk_UA
dc.subjectвиробництваuk_UA
dc.titleНадійність і довговічність устаткування харчових і переробних виробництв : підручникuk_UA
dc.typeTextbookuk_UA
dc.citation.pages547uk_UA
Appears in Collections:Навчальні видання (ФХТСО)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.