Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/3390
Назва: | Надійність і довговічність устаткування харчових і переробних виробництв : підручник |
Автори: | Сухенко, Юрій Григорович Литвиненко, Олександр Анатолійович Сухенко, Владислав Юрійович |
Ключові слова: | надійність;довговічність;устаткування;обладнання;підприємства;переробні;харчові;виробництва |
Дата публікації: | 2010 |
Видавництво: | Харків : НУХТ |
Короткий огляд (реферат): | Підручник складається з двох частин. У першій частині книги «Надійність технічних об’єктів і систем» розглянуті основні поняття, властивості і показники надійності технічних об’єктів; наведені способи їх математичного визначення; подані методики вибору і розрахунку показників надійності машин і апаратів; запропоновані моделі відмов; описані види випробувань на надійність; показана можливість прогнозування надійності виробів; відмічено, що показники довговічності і безвідмовності устаткування підтпирємств галузі треба визначати з урахуванням дії технологічних середовищ, корозії та зношування, а якість обладнання оцінювати у взаємозв’язку з його надійністю. У другій частині книги «Забезпечення довговічності машин і апаратів» поданий аналіз виробничих умов експлуатації обладнання харчових, мікробіологічних і фармацевтичних виробництв, особливостей його зношування і корозії; узагальнені відомі і запропоновані нові технологічні та експлуатаційні способи підвищення надійності і довговічності та прогнозування цих властивостей в умовах дії агресивних середовищ галузі. Особливий наголос зроблений на ефективності застосування інгібіторів корозії, у тому числі нетоксичних біологічних, спеціальних методів поверхневого зміцнення деталей, використання захисних покриттів для підвищення довговічності обладнання в умовах корозійно-механічного зношування. Описані прогресивні способи оцінки надійності обладнання за критеріями корозії та зносу. Посібник призначений для студентів технічних спеціальностей вищих навчальних закладів харчового і хімічного профілю. Він буде корисний студентам матеріалознавчих, металургійних, машинобудівних і споріднених спеціальностей, а також науковим співробітникам, аспірантам, викладачам та фахівцям вищевказаних спеціальстей. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/3390 |
ISBN: | 978-966-612-094-9 |
Кількість сторінок: | 547 |
Розташовується у зібраннях: | Навчальні видання (ФХТСО) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
НАДІЙНІСТЬ І ДОВГОВІЧНІСТЬ УСТАТКУВАННЯ ХАРЧОВИХ І ПЕРЕРОБНИХ ВИРОБНИЦТВ.pdf | 11.33 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищено авторським правом, усі права збережено.