Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/367
Назва: Передумови зростання продуктивності в Україні
Автори: Петкова, Леся Омелянівна
Марущак, Дарія Юріївна
Ключові слова: продуктивність;економічне зростання;багатофакторна продуктивність;якість життя;конкурентоспроможність;фактори зростання
Дата публікації: 2018
Видавництво: Збірник наукових праць ЧДТУ. Серія: Економічні науки.
Короткий огляд (реферат): Досягнення високого рівня міжнародної конкурентоспроможності України потребує створення умов постійного підвищення продуктивності національної економіки. Теорія та практика управління продуктивністю визначають кілька груп факторів, що є визначальними для її позитивної дина-міки. Крім традиційних факторів економічного розвитку, витрат праці та капіталу, це знання та спроможність до їх швидкого застосування, показники соціального капіталу, ефективність попиту, характеристики розміщення, рівень інституціонального забезпечення економічного розвитку, реультативність інтеграції тощо. За продуктивністю національної економіки Україна суттєво відстає від провідних країн світу. Незважаючи на деяке підвищення продуктивності праці в останні два десятиліття, продуктивність капіталу зберігає тенденцію до падіння. В дослідженні проаналізовано вплив окремих факторів розвитку на продуктивність праці в Україні, а саме: прямих іноземних інвестицій, обсягу грантів, наданих на технічне співробітництво, валового нагромадження основного капіталу, частки витрат на дослідження та розробки, державних видатків на освіту. Досліджено сучасний стан продуктивності національної економіки, визначені фактори, що її визначають, та встановлені пріоритетні завдання економічної політики управління нею.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/367
Випуск: 48
Початкова сторінка: 91
Кінцева сторінка: 97
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації викладачів (ФЕУ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
91-97_Петкова_Марущак.pdf653.2 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищено авторським правом, усі права збережено.