Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/4090
Название: Екологічні аспекти моніторингу залишкових речовин в харчових продуктах
Авторы: Ящук, Людмила Борисівна
Бакуменко, Анастасія Андріївна
Ключевые слова: ЗАБРУДНЮЮЧІ РЕЧОВИНИ;НІТРАТИ;НІТРИТИ;МОНІТОРИНГ;ШЛЯХИ НАДХОДЖЕННЯ;ГДК.
Дата публикации: июн-2022
Краткий осмотр (реферат): Випускна кваліфікаційна робота бакалавра: 45 с., 12 рисунків, 4 таблиці, 16 джерел, мультимедійна презентація. Мета роботи: розглянути екологічні аспекти моніторингу якості та безпеки продуктів харчування. Завдання роботи: опрацювати питання принципів екологічного моніторингу; розглянути основні вимоги щодо контролю за якістю та безпекою продуктів харчування; за допомогою загальноприйнятих методик визначити вміст нітратів у продуктах харчування; вивчення негативного впливу забруднюючих сполук на організм людини та рекомендації. Об’єкт дослідження: продукти харчування рослинного (ранні овочі) та тваринного (м’ясна та рибна продукція) походження. У роботі розглянуто питання моніторингу безпеки харчової продукції, особлива увага була приділена вивченню вмісту нітратів, як найпоширенішого компоненту рослинної та тваринної продукції, їх дії на організм людини та типи отруєнь; проведені лабораторне дослідження та заміри концентрації нітратів у двадцяти одному дослідному зразку; охарактеризовано небезпеку вживання продуктів з перевищеним вмістом нітратів; опрацьовано перелік рекомендацій щодо запобігання вживання потенційно небезпечних продуктів харчування.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/4090
Располагается в коллекциях:101 Екологія (Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природо-користування)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Бакуменко.pdf
  Restricted Access
670.92 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть    Запрос копии


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.