Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/4656
Название: Вдосконалення автоматизованої системи охолодження утфеля у виробництві цукру
Авторы: Тимошенко, О.В.
Трембовецька, Руслана Володимирівна
Тичков, Володимир Володимирович
Гальченко, Володимир Якович
Ключевые слова: utfel;mathematical model;yellow sugar
Дата публикации: сен-2023
Издательство: Датчики, прилади та системи – 2023: збірник праць Х Міжнародної науково-технічної конференції, присвяченої пам'яті професора Шарапова В.М., Черкаси, вересень 2023 року
Краткий осмотр (реферат): The dependence of vapor elasticity of sucrose solutions on concentration and temperature is described with high accuracy. The improved formulas for determining the physical and chemical properties of pure and production sugar solutions have errors close to or less than the errors of experimental data, cover the range of temperature, concentration and purity of solutions typical for sugar beet production and provide the possibility of calculating these characteristics on computers. Nonlinear, probabilistic mathematical models of the rate of dissolution and growth of sugar crystals have been improved. Their application for optimization of the process of yellow sugar production is shown. A mathematical model of the process of obtaining yellow sugar by functional change of utfel temperature is developed.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/4656
Первая страница: 88
Последняя страница: 89
Располагается в коллекциях:Наукові публікації викладачів (ФЕТР)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Збірник матеріалів МНТК ДПС-2023.pdf3.89 MBAdobe PDFЭскиз
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.