Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5454
Назва: Проєкт відділень приготування сусла та дріжджебродильного спиртового заводу потужністю 5000 дал умовного спирту-сирцю на добу з біологічним підкисленням сусла
Автори: Сухенко, Владислав Юрійович
Козаченко, Аліна Володимирівна
Ключові слова: спирт;ферменти;антсептик;молочнокислі бактерії
Дата публікації: 30-чер-2024
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота бакалавра: 80 сторінок, 37 таблиць, 1 рисунок, 3 креслення, 2 плакати. Мета роботи: спроектування відділень приготування сусла та дріжджебродильного спиртового заводу потужністю 5000 дал умовного спирту-сирцю на добу з біологічним підкисленням сусла. В процесі виконання кваліфікаційної роботи бакалавра було розглянуто способи удосконалення спирту-сирцю за допомогою біологічно підкислення сусла молочнокислими бактеріями та використання низькотемпературного розварювання з додаванням ферментних препаратів, також було розроблено апаратурно-технологічну схему виробництва спирту. Використання низькотемпературного розварювання, ферментних препаратів та біологічного підкислення сусла молочнокислими бактеріями в цій темі спрямоване на оптимізацію процесу виробництва спирту. Низькотемпературне розварювання дозволяє знизити енергетичні витрати шляхом зменшення тепловтрат, зберігаючи при цьому якість сировини. Використання ферментних препаратів дозволяє ефективно розкладати складні вуглеводні сполуки у суслі на прості цукри, що сприяє підвищенню виходу спирту. Біологічне підкислення сусла молочнокислими бактеріями дозволяє забезпечити оптимальні умови для розвитку дріжджів, підвищує якість та безпеку продукту, а також зменшує вплив на довкілля, оскільки використовуються природні мікроорганізми. Виконані продуктові розрахунки, розрахунок витрат допоміжних матеріалів, підбір технологічного обладнання, конструктивні рішення, заходи щодо охорони довкілля, компонування головного виробничого корпусу, будівельні рішення та охорона праці. Розроблена схема технологічного і мікробіологічного контролю виробництва.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5454
Розташовується у зібраннях:181 Харчові технології (Харчові технології та інженерія)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Козаченко.pdf
  Restricted Access
6.19 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищено авторським правом, усі права збережено.