Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5455
Назва: | Проєкт горілчаного цеху лікеро-горілчаного заводу потужністю 2,8 млн. дал напоїв на рік з використанням інноваційних способів оброблення сортівки |
Автори: | Сухенко, Владислав Юрійович Поштаренко, Денис Григорович |
Ключові слова: | сортівка;горілка;спирт;сировина |
Дата публікації: | 30-чер-2024 |
Короткий огляд (реферат): | Кваліфікаційна робота бакалавра: 116 сторінок, 3 креслення, 2 плакати, 3 рисунки, 63 таблиці. Мета роботи: розглянути сучасні способи приготування та очищення сортівки, вибрати найбільш ефективні способи і дослідити їх. На основі отриманих даних було проведено основні техніко-економічні розрахунки. Результати розрахунку були зведені в таблицю. В процесі виконання кваліфікаційної роботи бакалавра було розглянуто всі способи приготування та очищення сортівки та було розроблено апаратурно-технологічну схему безперевного способу приготування сортівки. Перевагами безперервного способу приготування сортівки є герметичність установки, що забезпечує менші втрати спирту, компактність розташування апаратури, що дозволяє зекономити 90 м^2 робочої площі та автоматичне регулювання процесу, що забезпечує стабільну міцність сортівки. Застосування двопотокових пісочних фільтрів для остаточної фільтарції сортівки допомагає збільшити швидкість фільтрації та зменшити час для перезарядки фільтра. Використання шунгіту як сорбційного матеріалу дозволяє отримати вищий ступінь очистки та є економічно вигідним. Було розроблено план сортувального відділення горілчаного заводу на основі розрахунку та підбору обладнання, витрат енергетичної сировини та технологічної схеми. У будівельних рішеннях було розглянуто способи подачі води на підприємство, способи відводу відходів, електропостачання, підбір виробничого освітлення, норми розташування обладнання та системи вентиляцій для виробничих цехів. В охороні праці описано види небезпеки для працівників, засоби захисту та основні допустимі норми для безпечної роботи. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5455 |
Розташовується у зібраннях: | 181 Харчові технології (Харчові технології та інженерія) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Поштаренко.pdf Restricted Access | 24.43 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищено авторським правом, усі права збережено.