Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5495
Назва: Проект бродильного відділення пивоварного заводу потужністю 20 млн дал пива на рік з впровадженням режимів мінімізації вмісту діацетилу
Автори: Андронович, Галина Михайлівна
Нечитайло, Олег
Ключові слова: пивне;сусло
Дата публікації: 30-чер-2024
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота: 111 сторінок, 38 пос., 32 табл., 7 рис., 3 креслень, 2 плакатів. Мета проекту: Спроектувати бродильний цех пивоварного заводу потужністю 20 млн дал пива на рік з впровадженням режимів мінімізації вмісту діацетилу. В кваліфікаційній роботі спроектовано бродильний цех пивоварного заводу, розроблені плани та розрізи цеху. В проекті розглянуто існуючі методи та технологічні схеми виробництва пива, обґрунтовано вибір методу виробництва та потужність технологічної схеми. Обгрунтовано, що проведення діацетилової паузи, під час зброджування сусла, забезпечення в ньому не менше 200 мг/дм3 валіну та інші технологічні прийоми, дозволять ефективно мінімізувати вміст діацетилу в пиві. Підібрана рецептура напоїв, проведено розрахунок продуктів для виробництва пива, розрахунок і вибір основного та допоміжного обладнання технологічної схеми. Розроблені основні заходи з охорони праці та розраховані техніко економічні показники заводу, що проектується. Зброджування сусла відбувається у циліндро-конічних танках з підвищеною температурою бродіння та холодною витримкою. Це дозволить затрачати менше теплоти, зменшується час бродіння, зменшується використання холоду та кількісні показники затрати води. Мінімізацію вмісту в пиві діацетилу передбачено провести,після закінчення головного бродіння діацетилову паузу. Проведено продуктовий розрахунок трьох сортів пива: «Козацьке», «Златопиво» та «Світлокрай». Термін окупності проекту 4,5 роки, а рентабельність складає 25,33%. Проект включає в себе охорону праці бродильного відділення та підбір індивідуальних засобів захисту.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5495
Розташовується у зібраннях:181 Харчові технології (Харчові технології та інженерія)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Нечитайло1.pdf
  Restricted Access
6.8 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищено авторським правом, усі права збережено.