Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5495
Назва: | Проект бродильного відділення пивоварного заводу потужністю 20 млн дал пива на рік з впровадженням режимів мінімізації вмісту діацетилу |
Автори: | Андронович, Галина Михайлівна Нечитайло, Олег |
Ключові слова: | пивне;сусло |
Дата публікації: | 30-чер-2024 |
Короткий огляд (реферат): | Кваліфікаційна робота: 111 сторінок, 38 пос., 32 табл., 7 рис., 3 креслень, 2 плакатів. Мета проекту: Спроектувати бродильний цех пивоварного заводу потужністю 20 млн дал пива на рік з впровадженням режимів мінімізації вмісту діацетилу. В кваліфікаційній роботі спроектовано бродильний цех пивоварного заводу, розроблені плани та розрізи цеху. В проекті розглянуто існуючі методи та технологічні схеми виробництва пива, обґрунтовано вибір методу виробництва та потужність технологічної схеми. Обгрунтовано, що проведення діацетилової паузи, під час зброджування сусла, забезпечення в ньому не менше 200 мг/дм3 валіну та інші технологічні прийоми, дозволять ефективно мінімізувати вміст діацетилу в пиві. Підібрана рецептура напоїв, проведено розрахунок продуктів для виробництва пива, розрахунок і вибір основного та допоміжного обладнання технологічної схеми. Розроблені основні заходи з охорони праці та розраховані техніко економічні показники заводу, що проектується. Зброджування сусла відбувається у циліндро-конічних танках з підвищеною температурою бродіння та холодною витримкою. Це дозволить затрачати менше теплоти, зменшується час бродіння, зменшується використання холоду та кількісні показники затрати води. Мінімізацію вмісту в пиві діацетилу передбачено провести,після закінчення головного бродіння діацетилову паузу. Проведено продуктовий розрахунок трьох сортів пива: «Козацьке», «Златопиво» та «Світлокрай». Термін окупності проекту 4,5 роки, а рентабельність складає 25,33%. Проект включає в себе охорону праці бродильного відділення та підбір індивідуальних засобів захисту. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5495 |
Розташовується у зібраннях: | 181 Харчові технології (Харчові технології та інженерія) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Нечитайло1.pdf Restricted Access | 6.8 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищено авторським правом, усі права збережено.