Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5510
Название: | Проект спиртового заводу (цех культивування дріжджів та зброджування сусла, сировина – кукурудза, продуктивність 8000 дал/добу) |
Авторы: | Батраченко, Олександр Вікторович Каращук, Ліна Станіславівна |
Ключевые слова: | бродіння;дріжджі |
Дата публикации: | 29-июн-2023 |
Краткий осмотр (реферат): | Кваліфікаційна робота бакалавра: 92с.; 5рис.; 24табл.; 22джерел.; 3 креслень.; 2 плакат. Мета проекту: Проект спиртового заводу (цех культивування дріжджів та зброджування сусла, сировина – кукурудза, продуктивність 8000 дал/добу) В даній роботі наведено науково-теоретичне обґрунтування процесу бродіння. Розглянуто технологічну схему зброджування сусла з крохмалевмісної сировини періодичним способом. Наведено характеристику сировини, напівпродуктів і продуктів. Проведено розрахунок продуктів і тепловий баланс. В кваліфікаційній роботі бакалавра для зброджування крохмалевмісного сусла запропоновано новий штам дріжджів ДТ-05М селекції HB ТОВ «Інтермаш». Дріжджі цих штамів термотолерантні, тобто у випадку підвищення температури зброджуваного сусла до 36...38°С зберігають високу бродильну активність. В роботі прийнята безперервна технологічна схема зброджування сусла з попередньою електрохімічною обробкою поживних середовищ для дріжджів. В проекті передбачено використання сусла після електрохімічної обробки, для розвитку виробничих дріжджів. При використанні безперервного зброджування сусла із крохмалевмісної сировини вихід спирту збільшується на 0,33 дал/т умовного крохмалю у порівнянні з періодичним способом бродіння. Збільшується спиртозйом з 1 м3 бродильних апаратів - 2,3 дал/м3 -добу у порівнянні з 2,0 дал/м3 -добу при періодичному бродінні, тобто збільшується продуктивність бродильного відділення.Для збагачення барди мінеральними поживними речовинами в оброблену до pH 3,5 барду додають карбамід і ортофосфорну кислоту в кількості 0,1 % до переробленого зерна. Виробничі дріжджі, вирощені на такому поживному середовищі, мали 160-185 млн./мл дріжджових клітин. Розроблено заходи з охорони праці. Проведено техніко-економічні розрахунки, рентабельність підприємства склала – 26%, собівартість – 599,1 грн/кг, термін окупності – 4,4 роки |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/5510 |
Располагается в коллекциях: | 181 Харчові технології (Харчові технології та інженерія) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Каращук.pdf Restricted Access | 17.3 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть Запрос копии |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.