Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/2462
Title: | Оцінка впливу на довкілля підприємств харчової галузі |
Authors: | Лобода, Олександр Андрійович Биканов, Олександр Вікторович |
Keywords: | ХАРЧОВА ПРОМИСЛОВІСТЬ;ВІДХОДИ;КЛАС НЕБЕЗПЕЧНОСТІ;МОЛОКОПЕРЕРОБНА ГАЛУЗЬ;ОСНОВНЕ ВИРОБНИЦТВО |
Issue Date: | Jun-2021 |
Abstract: | Випускна кваліфікаційна робота бакалавра: 59 с., 5 рисунків, 15 таблиць, 20 джерел, мультимедійна презентація. Мета роботи: оцінка впливу діяльності харчових підприємств на довкілля. Завдання роботи полягає у визначенні основних негативних чинників, які виникають в процесі виробництва харчової продукції на прикладі молокопереробного підприємства; визначенні складу та властивостей шкідливих речовин, які надходять у атмосферу міста, їх обсягів, дотримання підприємством встановлених гігієнічних нормативів, аналіз існуючих заходів щодо зменшення впливу підприємства на довкілля. Об’єкт дослідження: підприємство харчової промисловості ПАТ «Юрія». В роботі охарактеризовано структуру харчової промисловості, її географію розташування та сировинну базу; охарактеризовано вплив на довкілля підприємств, які спеціалізуються на виробництві продуктів харчування; на прикладі молокопереробного підприємства, розташованого в м. Черкаси охарактеризований вплив на атмосферне середовище, визначений клас небезпечності підприємства та визначені основні джерела викидів підприємства, визначені екологічні аспекти водокористування та поводження з відходами; запропоновані заходи щодо зменшення обсягу викидів в атмосферу від виробництва. |
URI: | https://er.chdtu.edu.ua/handle/ChSTU/2462 |
Appears in Collections: | 101 Екологія (Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природо-користування) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ВКР Биканов.pdf Restricted Access | 1.28 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.